כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לגאלט פטריות מוקרמות יפהפה וטעים

גאלט הוא "טארט" מבצק חופשי, עם מילוי מלוח או מתקתק. אחת הסיבות שבגינן אנו אוהבים אותו היא כי אינו דורש תבנית מיוחדת. פשוט מקפלים את שולי הבצק מעל עצמו כדי שיכיל את כל המלית ומקבלים קצוות פריכים ורוטב נוטף שמשתלבים נפלא יחדיו (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ג בטבת | 20.01.20
גאלט פטריות מוקרמות יפהפה וטעים
גאלט פטריות מוקרמות יפהפה וטעים (צילום: שאטרסטוק)
רמת קושיבינוני
חלבי

למילוי:

  • 3 כפות חמאה
  • 3 כוסות פטריות
  • 1 בצל קטן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס קרם פרש
  • 1/4 כפית טימין טרי
  • 3/4 כוס גבינת גרוייר, מגורדת
  • 1 ביצה

לבצק:

  • ½2 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות עירית טריה, קצוצה
  • 1 כף טימין טרי, קצוץ
  • 1 כף עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 12 כפות חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
  • 6 כפות מי קרח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים היטב את הקמח, הסוכר, המלח, הפלפל ועשבי התיבול.

2. בעזרת מזלג, חותכים את החמאה, מוסיפים אותה לתערובת הקמח ויוצרים פירורים בגודל אפונה.

3. מוסיפים את המים; מעבדים את הבצק עד לשילוב הקמח והחמאה, לא יותר מדי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 20 דקות לפחות לפני השימוש.

4. בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את המלית: פורסים גס את הפטריות. ממסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 3-5 דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.

5. מוסיפים את הפטריות ומגבירים את החום לבינוני-גבוה. מבשלים את הפטריות במשך 5-7 דקות עד שהן רכות ומרבית הנוזלים התאדו. מכבים את האש ומניחים בצד.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות. על משטח מקומח קל, מגלגלים את הבצק לעיגול בקוטר של כ-40 ס"מ בעובי של כ-1/2 ס"מ. מעבירים בזהירות לתבנית המרופדת בנייר אפייה.

7. מורחים את הקרם פרש על הבצק. מתחילים מהמרכז כלפי חוץ ומשאירים את 5 הסנטימטרים בקצוות ריקים.

8. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את תערובת הפטריות מהמחבת בעדינות ומניחים על גבי הקרם פרש.

9. מפזרים את גבינת הגרוייר ואת הטימין. מקפלים את הקצוות פנימה מעל למלית ומהדקים.

10. בקערה קטנה מקציפים את הביצה עם 2 כפות מים. בעזרת מברשת, מברישים את תערובת הביצה מעל שפת הבצק.

11. אופים את הגאלט במשך 45-50 דקות. אם הקרום מתחיל להיות חום מדי, מצפים בנייר כסף. מקררים במשך 5 דקות לפני שחותכים ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
הכנתי ויצא טעיםםם😋😋😋
אני 12.08.20
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21
ש

חובה בכל בית

"יצאנו בנס בריאים ושלמים": סוד הקמיע של ר' ישעיה מקרסטיר

כיכר בשיתוף, ברכת ישעיה | מקודם

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21