כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה סופר קריספית שמכינים במחבת

הכנת הבצק כוללת טכניקת קיפול וקירור פשוטה שגורמת לבסיס הפיצה להיות טעים יותר ובעל מרקם אוורירי, אפיית הפיצה במחבת נותנת לשולי הפיצה פריכות טובה שלא נפגעת מרוטב העגבניות והגבינה (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | י' באב | 31.07.20
פיצה על האש - פיצה שמכינים על הגריל
פיצה על האש - פיצה שמכינים על הגריל (צילום: Janice Lin on Unsplash)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 3/4 1 כוסות + 2 כפות קמח (240 גרם)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים
  • 1 כף שמן זית
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית שמרים יבשים אינסטנט או שמרים יבשים פעילים

תוספות:

  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 1/4 1 כוסות (170 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת - אפשר להחליף בגבינה צהובה
  • 1/2 כוס רוטב עגבניות / רוטב פיצה <a href="https://www.kikar.co.il/344780.html">(לחצו למתכון)</a>
  • פרמזן מגורדת ובזיליקום / אורגנו להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מעבדים ביד את הקמח, המים, שמן הזית, המלח והשמרים עד לקבלת כדור בצק דביק, ללא חלקים יבשים. מכסים את הקערה במגבת לחה או בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 5 דקות.

2. מרטיבים את הידיים, מכניסים אותן לקערה כאילו אתם מתכוונים להרים את הבצק, אך במקום להרים אותו, מותחים את תחתית הבצק כלפי מעלה. חוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות, ואחרי כל פעם מסובבים את הקערה בזווית של 90 מעלות (רבע סיבוב).

3. מכסים את הקערה למשך 5 דקות ואז חוזרים על תהליך הקיפול והמנוחה במשך 3 פעמים נוספות - כך שבסך הכל יצא שקיפלנו וכיסינו 4 פעמים. לאחר הפעם הרביעית, מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח במשך 40 דקות. לאחר מכן מעבירים את הקערה למקרר למשך 12 שעות או עד 72 שעות.

3 שעות לפני שאתם רוצים לאכול את הפיצה:

4. למחבת ברזל יצוק בקוטר 22-25 ס"מ, יוצקים את שמן הזית ובעזרת האצבעות מורחים אותו היטב על תחתית המחבת והדפנות.

5. מניחים את הבצק במחבת, מצפים אותו בשמן מכל כיוון, מרפדים איתו את תחתית המחבת ובעזרת קצות האצבעות יוצרים שקעים בבצק (אך לא חורים!). אם הבצק לא נמתח בקלות או "חוזר אחורה", מכסים אותו (בתוך המחבת), נותנים לו לנוח 15 דקות ומנסים שוב. לאחר שהבצק מרפד היטב את המחבת, מכסים אותו ומניחים להתפחה של שעתיים בטמפרטורת החדר.

6. ממקמים רשת בתחתית התנור ורשת נוספת בחלק העליון ומחממים את התנור ל-230 מעלות.

7. מפזרים 1 כוס מוצרלה על הבצק, יוצקים מעל מעט מהרוטב ומפזרים על הכל את המוצרלה שנותרה. אופים ברשת התחתונה במשך 18-20 דקות, עד שהגבינה מבעבעת, ותחתית הפיצה מקבלת גוון זהוב-שחום יפה (נעזרים במרית כדי להרים את הפיצה ולבדוק).

8. מעלים את המחבת לרשת העליונה ואופים במשך 2-4 דקות נוספות. עם זאת, אם החלק העליון של הפיצה נאפה היטב עוד קודם, אך החלק התחתון לא שחום מספיק, השאירו אותה להיאפות למטה עוד 2-4 דקות.

9. מוציאים מהתנור ומעבירים סכין בין הפיצה לדפנות המחבת, כדי שהגבינה לא תידבק. פורסים את הפיצה ומגישים.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
כעבור 7 או 8 שעות יש לכם פיצה
פשוט 03.08.20
2
התעיפתי מלקרוא את ההוראות הכנה אז להכין? תכינו בצק רגיל של חלות ואז תשימו רוטב גבינה וחלס זה מוכן
בלה בלה20.08.20
1
למה מי יכין פיצה במשך יומיים?
נפלתם על הראש19.08.20
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21