כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לבוטנים מסוכרים עם נגיעת וניל - ממכר בטירוף

כל אחד צריך להחזיק בארון בוטנים מסוכרים זמינים - הקראנצ'יות והמתיקות הממכרת שלהם הן התשובה להכל. תרופת-על תוצרת בית שממש לא מסובך להכין. מתכון לבוטנים מסוכרים שלא תצליחו להפסיק לנשנש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ג באדר | 25.02.21
בוטנים מסוכרים ממכרים בטירוף
בוטנים מסוכרים ממכרים בטירוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס בוטנים גולמיים - לא מומלחים (אפשר להחליף מחצית מהכמות בשקדים)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מסדרים את הבוטנים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות. כל 5 דקות, מערבבים קלות את הבוטנים כדי שהקלייה תהיה אחידה.

2. מעבירים את הבוטנים לסיר בינוני, מוסיפים את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 7 דקות תוך ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ, עד שהמרקם הופך לדביק וגרגרי.

3. מוסיפים מעט מלח ואת תמצית הווניל וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עד שהסוכר מצפה את הבוטנים והגוון שלו הופך לצבע קרמל בהיר - אין צורך לקרמל יותר מדי. מסירים מהאש ושופכים את הבוטנים בחזרה לתבנית האפייה, בשכבה אחת. נותנים להם להצטנן במשך 15-20 דקות ומעבירים לצנצנת אטומה. הבוטנים יישמרו עד שבועיים במקום מוצל וקריר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21