מיוחד לראש השנה!

קינוח מושלם: טרייפל פירות ברוטב אוכמניות עם קרנץ' 

היכונו ל-3 ימי חג. שוב ושוב סעודות ו-רגע מה עם קינוחים? כבר הכנו גלידה, נמאס מרסק תפוחים ובכלל רוצים משהו קליל אחרי הסעודה- אז הנה- זה הקינוח המושלם שיתאים לכולם מגדול ועד קטן- חג שמח ובתאבון! (אוכל ומתכונים, קינוחים)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
טרייפל פירות משובח (צילום: כיכר השבת)
סועדים20
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

תערובת פירות

  • תפוח עץ גרנד 12 יחידות
  • קפסא אננס ללא מים 2 יחידות
  • קפסא אפרסק ללא מים 2 יחידות
  • חמוציות 200 גרם
  • מיץ תפוזים 1 כוס

רוטב

  • מלית אוכמניות 500 גרם
  • מים רותחים 2 כוס
  • סוכר 1.5 כוס

קרנץ'

  • פצפוצי אורז 2 כוס
  • 3/4 חב' מרגרינה 0.75 יחידות
  • סוכר חום 1 כוס
  • שברי אגוזי מלך/ שקדים 500 גרם

אופן ההכנה

  1. תערובת הפירות סננו את המים מהאפרסק והאננס, חתכו את התפוחים, האפרסק והאננס לקוביות, הוסיפו את מיץ התפוזים וערבבו עם קוביות הפרי, אחסנו במקרר עד להגשה.
  2. רוטב הרתיחו שני כוסות מים וערבבו עם המלית אוכמניות והסוכר. אחסנו במקרר בנפרד מהפירות עד להגשה.
  3. קרנץ' רפדו תבנית בנייר אפייה, ערבבו את האגוזים, הפצפוצים והסוכר, פזרו קוביות מרגרינה (ניתן להמיר ב3/4 כוס שמן), אפו בחום בינוי עד לקבלת צבע זהבהב- חום. ערבבו מדי פעם. הוציאו מהתנור וכשמעט מתקרר הפרידו גושים.
  4. הגשה הוסיפו את החמוציות לתערובת הפירות וערבבו יחד עם רוטב האוכמניות. הניחו בקערה מרכזית שקופה ומעליה פזרו כמות נדיבה מהקרנץ'. ניתן להגיש גם במנות אישיות. הקינוח מרשים וטעים ונאכל בקלילות גם אחרי סעודה דשנה- בתאבון!

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות