כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לחלבה ביתית מתוקה במרקם פאדג'י מדהים

למה לקנות אם אפשר להכין בבית חלבה מדהימה, במרקם פאדג'י, כזאת שחותכים לקוביות קטנות ומנשנשים לצד כוס תה חם, או לטבול בשוקולד מומס ולהגיש כקינוח (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ו באייר | 27.04.21
חלבה ביתית
חלבה ביתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות סוכר
  • 1/2 מקל וניל, מגורד (אפשר להחליף ב-1/2 1 כפיות תמצית וניל)
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • 1/2 1 כוסות טחינה גולמית
  • קורט מלח
  • תוספות אפשריות: 1 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים / שוקולד צ'יפס / פירות יבשים קצוצים / אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק על אש בינונית, מערבבים את הסוכר, זרעי הווניל או תמצית הווניל וגרידת הלימון עם 1/2 כוס מים. מבשלים תוך כדי ערבוב וכשהסוכר נמס מפסיקים לערבב ונותנים לתערובת להפוך לסירופ צמיגי. רצוי לוודא בעזרת מדחום סוכר שהסירופ עומד על 121 מעלות צלזיוס.

אם אין לכם מדחום סוכר, טפטפו מעט מהסירופ החם לתוך כוס עם מים קרים. מוציאים מהמים את הכדור שייווצר מהסירופ ובודקים את המרקם שלו: אם קל למעוך אותו ולשנות את צורתו - הסירופ צריך להתבשל עוד קצת. אם הכדור גמיש ואפשר ללחוץ עליו, אך הוא לא משנה את צורתו - הסירופ מוכן ואפשר לכבות את האש.

2. מניחים את הטחינה ומעט מלח בקערת המיקסר ומעבדים במהירות בינונית. בזהירות, יוצקים את הסירופ בזרם דק, תוך כדי שהמיקסר פועל. לאחר שכל הסירופ "בפנים", שופכים פנימה גם את אחת התוספות (פיסטוקים, שוקולד וכו') - אם רוצים, מעבדים יחד במשך 30-60 שניות, עד שהתערובת מתחילה להתרחק מדפנות הקערה ומכבים את המיקסר. ערבוב יתר עלול לפגוע במרקם הפאדג'י של החלבה.

3. בעזרת מרית חסינת חום, מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, מרופדת נייר אפייה. מניחים מעל נייר אפייה נוסף ובעזרת הידיים, מחליקים ומשטחים את החלווה. נותנים לה להצטנן לחלוטין לטמפרטורת החדר ואז חותכים לריבועים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שבוע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אפשר להחליף את הסוכר במשהו יותר בריא?
ללא שם28.04.21
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21