כיכר השבת

מתכונים לחנוכה

מתכון לדונאטס שתמיד מצליחים - עם מגוון ציפויים

מלי יהודיוף עם מתכון סופר פשוט עם תוצאה מרשימה וטעימה, כשאת הבצק מהחור של הדונאטס הופכים למיני סופגניות מתוקות וכך מוודאים שאף פיסה לא מתבזבזת. מגישים את הדונטאס חמות עם שלל ציפויים וזיגוגים מעל (מתכונים לחנוכה, אוכל)

3
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ד בכסלו | 28.11.21
דונאטס ומגוון ציפויים
דונאטס ומגוון ציפויים (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות קוניאק או 1 כף ערק
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה או בקערה (אם עובדים ידנית), מניחים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, הקוניאק / הערק, תמצית הווניל, המלח והמים, ומעבדים במשך 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת מים פושרים.

2. מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. פורשים על השולחן מפת ניילון, משמנים אותה ומכאן, יש 2 אפשרויות לעיצוב הדונאטס:
אפשרות א': מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות בגודל שווה. מגלגלים כל חתיכה לנחש ואז סוגרים את הקצוות לקבלת טבעות בצק.

דונאטס מטבעות בצק מגולגלות (צילום: מלי יהודיוף)

אפשרות ב': מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 0.5 ס"מ. בעזרת רינג עגול או כוס זכוכית, קורצים עיגולים מהבצק ועם רינג קטן יותר / כוס קטנה יותר, קורצים במרכז כל עיגול, עיגול נוסף - לקבלת טבעת בצק שטוחה. מסדרים על המפה המשומנת את טבעות הבצק ושומרים בצד את כל שאריות הבצק. בהמשך נהפוך אותן לסופגניות קטנות וטעימות.

דונאטס מטבעות בצק שנקרצו (צילום: מלי יהודיוף)

4. בסיר גדול, מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם (170 מעלות), מטגנים בקבוצות את טבעות הבצק שגלגלנו / קרצנו, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום משני הצדדים. מוציאים את הדונאטס המוכנים למגש עם נייר סופג, לצינון.

איך מקשטים את הדונאטס?
אפשר לטבול אותם בסירופ סוכר או להמיס ריבת חלב לטבול את החלק העליון של הדונאטס ואז להמיס שוקולד לבן ולזלף אותו בחופשיות מלמעלה. אפשר לטבול אותם בשוקולד חלב / מריר מומס ולקשט מלמעלה בשברי גליליות / שברי בייגלה / אגוזים קצוצים, פירות, קישוטי עוגות - וכל וריאציה אחרת שעולה על דעתכם.

מה עושים עם שאריות הבצק? מיני סופגניות!
מגלגלים משאריות הבצק כדורים קטנים בגודל שווה ומטגנים אותם בשמן עמוק עד להזהבה טובה. אפשר לגלגל אותם בסוכר וקינמון או לזלף מעל שוקולד מומס / ריבת חלב מומסת.

(מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
הגדלה
(צילום: מלי יהודיוף)
מיני סופגניות משאריות הבצק (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
דונט
אין במים?30.11.21
2
nice
nice03.12.21
1
נועה
יוווו ניראהה מטורףףףף איזה אלופה את מליי28.11.21
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21