כיכר השבת

פרווה וממכר

מתכון לריבועי לימון ללא אפייה וללא גלוטן - מתאים לפליאו

האם מצאנו את הקינוח המושלם? אנחנו חושבים שכן: מתכון לריבועי לימון סופר קרמיים עם קלתית פריכה ומילוי של קרם חמצמץ-מתקתק וכל הטוב הזה ללא אפייה, ללא גלוטן, ללא סוכר, פרווה לגמרי, ממכר להפליא ולוקח 15 דקות הכנה בלבד (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 30.11.21
ריבועי לימון ללא אפייה וללא גלוטן
ריבועי לימון ללא אפייה וללא גלוטן (צילום: Taylor Kiser on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקלתית:

  • 2/3 כוס (93 גרם) קשיו גולמי
  • 1/2 כוס (70 גרם) תמרים, קצוצים גס
  • 1/2 כפית מים

למילוי:

  • 2 כוסות (270 גרם) קשיו גולמי שהושרה במים למשך 12 שעות
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 5 כפות דבש
  • 1 כף גרידת לימון
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

הכנת הקלתית:
1. במעבד מזון, טוחנים את הקשיו עד שהם הופכים לפירורים. מוסיפים את התמרים וטוחנים עד לקבלת תערובת במרקם של בצק פירורי. תוך כדי שמעבד המזון פועל, מוסיפים את המים וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מהדקים את התערובת לתחתית, ליצירת שכבה אחידה ודקה. מעבירים למקפיא ועוברים להכנת הקרם.

הכנת המילוי:
3. מסננים את אגוזי הקשיו וטוחנים אותם במעבד מזון במהירות גבוהה. מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מגרדים את דפנות מעבד המזון, לפי הצורך.

4. יוצקים את הקרם על הקלתית, משטחים את החלק העליון ומקפיאים להתייצבות מלאה במשך 4-6 שעות, ואז חותכים לריבועים ומגישים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יותר מדי קרם על פחות מדי קלתית. היחס לא הגיוני
ללא שם07.12.21
הקרם צריך להיות עבה וגבוה, לעומת קלתית דקה שמכסה רק את החלק התחתון של התבנית, כבסיס.
מערכת כיכר אוכל07.12.21
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21