כיכר השבת

אוכלים חם!

מתכון לסופגניות דונאטס ללא שמרים בציפוי סוכר וקינמון

סופגניות ללא שמרים וללא התפחה? כן, זה אפשרי - כשהאורחים כבר בדלת ואתם רוצים להגיש סופגניות שהכנתם בעצמכם: מתכון לסופגניות דונאטס ללא שמרים בציפוי סוכר וקינמון או כל ציפוי אהוב אחר שעולה בדעתכם, כל עוד אתם מגישים אותן חמות חמות (מתכונים לחנוכה, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 30.11.21
סופגניות דונאטס ללא שמרים בציפוי סוכר וקינמון
סופגניות דונאטס ללא שמרים בציפוי סוכר וקינמון (צילום: Andy Hay on Unsplash)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס חמאה מומסת
  • 1 כוס חלב
  • 4 כוסות קמח מנופה
  • שמן לטיגון

לציפוי:

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 2 כפות קינמון
  • 1/4 כוס סוכר חום

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים היטב את הסוכר, אבקת האפייה, אגוז המוסקט, הקינמון והמלח, ואז מוסיפים את הביצים, החמאה המומסת, תמצית הווניל והחלב ומערבבים עד שהכל מתאחד. באיטיות, מוסיפים את הקמח תוך כדי שהמיקסר פועל. ממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת לבצק. אם הבצק רטוב מדי, מוסיפים עוד קצת קמח. אם הוא יבש, מוסיפים מעט חלב.

2. יוצרים כדור מהבצק, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות עד יומיים או חודשיים במקפיא.

3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5-1 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים ומכל עיגול קורצים באמצע עיגול קטן יותר ליצירת צורת דונאטס. את שאריות הבצק אפשר לגלגל לכדורים, לטגן ולהפוך למיני סופגניות.

4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן מגיע ל-170 מעלות, מטגנים בו בקבוצות את הסופגניות במשך 5 דקות, עד שהשמן מבעבע סביבן והן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. הופכים ומטגנים להזהבה עמוקה גם מהצד השני.

5. מוציאים את הדונאטס המוכנות לנייר סופג, מערבבים בקערה גדולה את תערובת הציפוי, מגלגלים בה את הדונאטס החמות ואוכלים אותן מיד, כשהן חמות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

גלה איך לחסוך מאות שקלים בחודש עם כלי ניהול חכם!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21