כיכר השבת

רגע לפני סיום

מתכון לסופגניות שמנת מהירות וטעימות - ללא התפחה

אם התחמקתם שמונה ימים מלהכין סופגניות בגלל ההתעסקות הארוכה עם הבצק, מלי יהודיוף עם קיצור דרך נהדר: מתכון לסופגניות שמנת מהירות וטעימות - ללא התפחה וללא קריצה של עיגולי בצק מדויקים, רק ביסים קטנים, מתוקים ואווריריים שתוכלו למלא במה שאתם רוצים (מתכונים לחנוכה, אוכל)

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | א' בטבת | 05.12.21
סופגניות שמנת מהירות ללא התפחה
סופגניות שמנת מהירות ללא התפחה (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 ביצים
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 2 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כפית קוניאק
  • גרידת קליפה מחצי לימון
  • 1/2 כוס חלב - מוסיפים רק אם הבצק יבש וקשה
  • שמן עמוק לטיגון

למילוי וקישוט:

  • ריבת תות / ריבת חלב / קרם שוקולד ואבקת סוכר - או כל קומבינציה אהובה אחרת

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם השמנת והסוכר.

2. בהדרגה, תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הקוניאק וגרידת הלימון. מערבבים היטב עד לקבלת בצק רך ודביק, אך לא נוזלי. אם הבצק מרגיש יבש או קשה מדי, מוסיפים עד 1/2 כוס חלב.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 150-166 מעלות. אין לכם מדחום? מניחים בשמן פיסה קטנה של בצק - אם נוצרות סביבה בועות, השמן מוכן לטיגון.

4. לכל סופגנייה, גורפים מהבצק כף גדושה ובעזרת כף נוספת, מניחים אותה בשמן. ממלאים כך את כל הסיר ומטגנים אותן עד להשחמה יפה משני הצדדים. משגיחים מקרוב ואם הן משחימות מהר מדי, מנמיכים את החום, כיוון שאז הן יישארו בצקיות מבפנים.

5. בכף מחוררת, מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, ממתינים שהן יצטננו קלות ואז מקשטים אותן באבקת סוכר ומזריקים לתוכן ריבת תות / ריבת חלב / קרם שוקולד או כל מילוי אהוב אחר.

אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21