כיכר השבת

מתכון לפשטידת ברוקולי נפלאה בקלי קלות

מערבבים בקערה וישר לתנור: לא תאמינו כמה קל להכין פשטידת ברוקולי טעימה לאירוח משפחה או חברים, וגם אם סתם בא לכם לשדרג את התפריט הרגיל • תתכוננו, המחמאות בדרך (מתכונים, אוכל)

11
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ו בתמוז | 24.07.14
פשטידת ברוקולי קלילה
פשטידת ברוקולי קלילה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 800 גר' ברוקלי קפוא
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 בצל לבן גדול
  • 3 כפות מיונז / 30 גר' חמאה
  • 2 כפות שטוחות אבקת מרק
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • תוספת לגרסה החלבית: 1 קופסאת קוטג' 9%
  • 2 כפיות שומשום / 1/2 כוס פירורי גבינה צהובה לפיזור

אופן ההכנה:

• מפשירים את הברוקולי.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• ממלאים שלושת רבעי סיר גדול במים ומרתיחים אותם.

• מוסיפים למים הרותחים את פרחי הברוקולי המופשרים, לחליטה של 4 דקות בלבד.

• מוציאים את הברוקולי מהמים, מעבירים למסננת, ומסננים היטב מהמים.

• מניחים את הברוקולי בקערת ערבוב גדולה.

• שוברים את הביצים לתוך הקערה.

לגרסה החלבית: ממיסים את החמאה ומוסיפים לקערה. לפרווה: מוסיפים את המיונז.

• קוצצים דק את הבצל ומטגנים אותו קלות במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הבצל לקערה.

• מפזרים מעל את המלח, הפלפל הלבן ופירורי הלחם.

• מערבבים היטב את הכל יחד.

לגרסה החלבית: בשלב הזה, מוסיפים את הקוטג' ומערבבים שוב.

• מעבירים את התערובת לתבנית אפיה, וכדי שהפשטידה תצא פוטוגנית ויפה, העמידו את פרחי הברוקולי כשהם פונים כלפי מעלה.

• לגרסה החלבית: מפזרים מעל את פירורי הגבינה הצהובה. לפרווה: מפזרים מעל השומשום.

• מכניסים לתנור למשך 40 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
מכינה אותה הרבה ותמיד כולם אוכלים אותה עד הפירור האחרון
אלישבע08.09.18
8
לקחתי את הגרסה החלבית עם מיונז וקוטג'. הופתעתי שאין במתכון קמח (איזה כיף שאין). יצא טעים מאוד! צריך יותר זמן בתנור (היתה אצלי בתנור כמעט שעה). (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרונה26.10.17
7
הי, במה אפשר להחליף את האבקת מרק? תודה!
ללא שם03.12.20

הצגת כל התגובות

6
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
אתי 06.06.19
5
מעולה, תודה לך
ללי24.07.14
4
?אפשר ללא בצל
נהור11.03.21
3
אחת הפשטידות היותר טובות שהכנתי אי פעם
אלי16.10.16
2
יצא ממש טעים! תודה :-) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל 08.09.15
1
יש בעיה עם הפשטידה. היא לא כמו עוגה . זה לא אותו זמן אפיה. תמיד יש לי הרגשה שהיא לא אפויה מספיק . היא צריכה להיות קשה לא רכה.
ענת17.07.15
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

המגמה שלא נעצרת

חושב על שירות צבאי? שפע מסלולים לחרדים, רק תבחר!

כיכר בשיתוף צו השעה | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

השו"ת המלא: 

כל מה שרציתם לדעת על מהפכת הצדקה הגדולה בדורנו

כיכר בשיתוף וועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

מקור הברכה - "בקוראי שמו"

כולל בהנהגת הגאון הרב יהודה צדק, שומר על קדושת ציון שמואל הנביא

כיכר בשיתוף קול שמואל | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20