כיכר השבת

מתכון לגאלט במילוי דלעת - מאפה כפרי עם ירקות

הוא נשמע מתנשא, אך למעשה מדובר בהפך הגמור. הגאלט הוא הגרסה הפשוטה והמעוצבת פחות של הצרפתים לפאי המדויק. מתכון לגאלט במילוי דלעת צלויה. כי למה סתם להסתבך? (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ח' בשבט | 28.01.15
גאלט במילוי דלעת או: מאפה כפרי עם ירקות
גאלט במילוי דלעת או: מאפה כפרי עם ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • לבצק הגאלט:
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 170 גרם חמאה קרה
  • כוס מים קרים עם קוביות קרח
  • למלית הגאלט:
  • 1 ק"ג דלעת או דלורית
  • 1 כף שמן זית
  • 7 גרם חמאה (1/2 כף)
  • 1 שן שום
  • 1 בצל קטן
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קוביות גבינת פטה

אופן הכנת גאלט דלעת צלויה:

רגע לפני: הוא נשמע מתנשא, אך למעשה מדובר בהפך הגמור. הגאלט הוא הגרסה הפשוטה והמעוצבת פחות לאחיו הפאי. מתכון לגאלט עם דלעת צלויה. כי למה סתם להסתבך? מאפה כפרי טעים וקל הכנה מהמטבח הצרפתי שנהדר כארוחת בראנץ' עם קצת השקעה.

הכנת בסיס הגאלט:
• מנפים את הקמח לקערה גדולה ומוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.

• חותכים לקוביות את החמאה ומוסיפים לקערת הקמח. בעזרת סכין, מאחדים את החמאה עם החומרים היבשים, ותוך כדי מוסיפים בהדרגה 7 כפות מהמים הקרים, עד שהחמאה מתפוררת לחתיכות קטנות.

• מעבדים ביד בעדינות עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדור ומשטחים אותו למעין דיסק שטוח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

הכנת מלית הגאלט:
• מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקלפים ופורסים לפרוסות דקות את הדלעת.

• מסדרים את פרוסות הדלעת בתבנית ומזלפים מעל שמן זית. מתבלים במלח ופלפל שחור ומכניסים לאפייה למשך 3- דקות, עד להתרככות.

• חותכים לטבעות את הבצל וכותשים את השום.

• מחממים במחבת 1/2 כף חמאה, ומטגנים את טבעות הבצל על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 3-4 דקות, עד שהשום מעלה ריח. מתבלים במלח ופלפל שחור.

• מערבבים את פרוסות הדלעת עם הבצל, ומניחים בצד. ניתן לשמור את המלית בקירור במשך יום.

רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקמחים משטח עבודה, ועליו מרדדים את הבצק לעלה גדול. מניחים במרכז הבצק את פרוסות הדלעת ומשאירים שוליים רחבות. מפזרים מעל קוביות גבינת פטה.

• מקפלים את שולי הבצק על המילוי, ומברישים אותם בביצה טרופה מעורבבת בכף מים.

• מכניסים לאפייה למשך 40 דקות, עד שפני הגאלט זהובים.

• ממתינים שהגאלט יצטנן ויתייצב לפחות 10 דקות לפני שפורסים אותו, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20