כיכר השבת

מתכון קיש עם פטריות וכרישה בסגנון צרפתי

מלבד קרואסונים משובחים, מציע המטבח הצרפתי קישים איכותיים לא פחות שכיף להתפנק איתם בחורף: מתכון לקיש פטריות כרישה וגבינות נפלא וטעים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"א בשבט | 10.02.15
קיש עם פטריות וכרישה בסגנון צרפתי
קיש עם פטריות וכרישה בסגנון צרפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 60 גרם חמאה רכה
  • 2 כפיות שמרים טריים
  • 1/3 כוס מים קרים (80 מ"ל)
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 1 כרישה גדולה - החלק הלבן בלבד
  • 5 פטריות שמפיניון טריות
  • 85 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 4 ביצים
  • 1 כוס גבינת שמנת (240 מ"ל)
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קיש פטריות וכרישה:

רגע לפני: מלבד קרואסונים משובחים, מציע המטבח הצרפתי קישים איכותיים לא פחות שכיף להתפנק איתם בחורף: מתכון לקיש פטריות כרישה וגבינות נפלא וטעים.

ציוד נדרש: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.

הכנת הקלתית:
• חותכים את החמאה לקוביות ומעבדים יחד עם הקמח, השמרים והמלח במעבד מזון, מוסיפים את המים כשהחמאה נטמעה ברובה בקמח, עד לקבלת פירורים גסים.

• מאחדים ביד את הפירורים לכדור בצק דביק. מעבירים למשטח מקומח ולשים את הבצק בקצות האצבעות במשך כ-5 דקות, עד לקבלת עיסה חלקה וגמישה.

• מניחים את הבצק בקערה, ומעבירים למקרר למשך 45 דקות.

הכנת המילוי:
• חותכים את הכרישה (החלק הלבן בלבד) לרבעים. מרתיחים סיר מלא מים וחולטים בו את הכרישה במשך 4 דקות. מוציאים מהמים, שוטפים את הכרישה וחותכים לרצועות דקות.

• פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.

• טורפים יחד את הביצים והשמנת, מוסיפים אגוז מוסקט וקורטוב מלח ופלפל.

רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים את תבנית הפאי.

• מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח, עד לקבלת עלה בעובי חצי סנטימטר.

• מעבירים את עלה בצק לתבנית הפאי, ובאמצעות קצות האצבעות מרפדים היטב את התבנית בבצק. מסירים את הבצק המיותר שגולש משולי התבנית.

• שכבה ראשונה: ממלאים את הבצק בכמות נדיבה מגבינת הפרמזן המגורדת, ושומרים רבע כוס בצד. הגבינה תשמור על התחתית יבשה ותמנע מהבצק להירטב משאר חומרי המילוי.

• מניחים את פרוסות הפטריות על הגבינה יחד עם רצועות הכרישה.

• מוסיפים את שאר גבינת הפרמזן ותערובת הביצים והשמנת, ומיישרים את המילוי.

• אופים במשך 20-30 דקות, עד שפני הקיש מקבלים גוון זהוב עמוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20