כיכר השבת

חורף בריא

מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם גבינות, ערמונים ופטריות

כלומר, קוביות נימוחות של תפוחי אדמה עם פטריות וערמונים לעיסים וגבינה נוטפת שמאחדת את הכל. מערבבים בתבנית - ולתנור. כמה פשוט, ככה טעים (מתכונים, שיווקי)

אינס שילת ינאי בשיתוף מועצת החלב | מקודם | י"ב בכסלו | 12.12.16
תפוחי אדמה אפויים עם גבינות, ערמונים ופטריות
תפוחי אדמה אפויים עם גבינות, ערמונים ופטריות (צילום: אפיק גבאי)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה אדמה גדולים
  • 1 שקית ערמונים קלופים בוואקום
  • 2 פטריות פורטבלו גדולות, חתוכות לקוביות
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 9%
  • 100 גרם גבינת פקורינו \ פרמזן מגוררת
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

אופן הכנת תפוחי אדמה אפויים עם גבינות, ערמונים ופטריות:

1. מבשלים את תפוחי אדמה בסיר מלא מים עד לריכוך. מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.

2. בקערה, מניחים את קוביות תפוחי האדמה, הערמונים והתבלינים.

3. מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה, ומטגנים הפטריות והבצל כ-5 דקות. מוסיפים את השמנת, מבשלים יחד 2 דקות מערבבים ויוצקים את תכולת המחבת לקערה. מוסיפים 50 גרם גבינה מגוררת ומערבבים.

4. משמנים תבנית חרס מתכת ומעבירים אליה את תכולת הקערה. מפזרים מעל את יתרת הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב יפה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20