כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם בטטות ובצל בציפוי כרובית מוקפצת

בצל מטוגן, תפוחי אדמה, בטטות ומעל - כרובית שהוקפצה בשום ושמן זית. כל אלו יגרמו לכם לחתוך פרוסה מהפשטידה הזו ואז רק תיישרו פה ועוד קצת שם - והסוף ידוע מראש (מתכונים, אוכל)

1
אושרית אברג'יל | כיכר השבת | ל' בסיון | 03.07.19
פשטידת תפוחי אדמה עם בטטה ובצל בציפוי כרובית מוקפצת
פשטידת תפוחי אדמה עם בטטה ובצל בציפוי כרובית מוקפצת (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות דקות
  • 5 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים ומגורדים
  • 3 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 3 כוסות כרובית חתוכה לפרוסות רחבות
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 6 ביצים, טרופות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • קורט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • מעט שמן לטיגון הבצל
  • מעט שמן זית לטיגון הכרובית

אופן ההכנה:

1. במחבת, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.

2. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה עם הבטטות, הבצל המטוגן (יחד עם השמן שבמחבת). מוסיפים את הפטרוזיליה והביצים, מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור, ממשיכים לערבב לשילוב מלא ויוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3. מחממים מעט שמן זית במחבת ומקפיצים את פרוסות הכרובית עם השום במשך 3-4 דקות ומניחים על התערובת שבתבנית.

4. מכסים את התבנית ואופים במשך שעה 75-90 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מסירים את הכיסוי מהתבנית, בודקים שהירקות רכים ואופים במשך 10 דקות נוספות ללא כיסוי.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20