כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

הפשטידה הזו טובה כל כך כיוון שהמרקם שלה אינו דחוס ויבש, אלא רוטט ולח, מעין פודינג שנמס בפה - וכל מה שנדרש מכם זה לנעוץ כף ולחסל אותה. מתכון לפשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ד בכסלו | 30.11.20
פשטידת פטריות וגבינות
פשטידת פטריות וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 30 גרם חמאה לא מלוחה + תוספת לשימון התבנית
  • 1 כף פירורי לחם (מכל לחם שיש לכם בבית)
  • 2 כוסות (100 גרם) פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות פרוסות דק (ללא הרגל)
  • 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת (ניתן להחליף בגבינה צהובה)
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 4 ביצים, טרופות קלות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טרי מגורד (אופציונלי)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות וממקמים את רשת התנור במדף העליון. משמנים בנדיבות עם חמאה תבנית עגולה ועמוקה בקוטר 20 ס"מ ומפזרים בפנים את פירורי הלחם.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, ממיסים 30 גרם חמאה. כשהחמאה נמסה ומבעבעת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן עד להשחמה קלה במשך 3-5 דקות. שופכים את הפטריות לתבנית ומוסיפים גם את גבינת הצ'דר.

3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה, החלב, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את הפרמזן.

4. אופים במשך 40-45 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב והפשטידה יציבה. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20