כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לקוגל אטריות וגבינות מלוחות שיקפיץ לכם את ארוחת הערב

מק אנד צ'יז? תנו לנו את הגרסה היהודית: קוגל אטריות וגבינות עשיר וטעים להפליא. לחוצים בזמן? את הקוגל הזה ניתן להרכיב ולאפות כמה שעות מראש ואז להניח בצד עד ההגשה - כל מה שתצטרכו לעשות זה לחמם אותו ולהנות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ב בניסן | 04.04.21
יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות
יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כפיות מלח
  • 450 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת גס
  • 450 גרם גבינת פרמזן, מגוררת גס
  • 2 כוסות גבינת קוטג' 9%
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 2 כפיות רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1 כפית טימין טרי, קצוץ
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 4 ביצים גדולות
  • 340 גרם אטריות רחבות
  • 1 כוס פירורי לחם בסגנון פנקו
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים.

2. בקערה בינונית, מקפיצים את המוצרלה והפרמזן לשילוב.

3. בבלנדר, משלבים את הקוטג', השמנת החמוצה, הרוזמרין, הטימין, אגוז המוסקט, 2 כפיות המלח והביצים. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

4. מוסיפים את האטריות למים הרותחים ומבשלים עד לדרגת אל דנטה, 4-5 דקות ואז מרוקנים ומעבירים לקערה גדולה.

5. מוסיפים לקערה עם האטריות את תערובת הביצים ושני שליש מתערובת הגבינות ומקפיצים לאיחוד. יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 22X33 ס"מ ומשטחים לשכבה אחידה.

6. מוסיפים את הפנקו לקערת הגבינות הנותרות ומקפיצים לאיחוד. מפזרים את תערובת הפנקו על האטריות ומזלפים את שמן הזית.

7. אופים עד שהקוגל חום זהוב ומתייצב, 30-35 דקות. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20