כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת אורז וכרישה עם עשבי תיבול - פולו סבזי

הדרך הכי כיפית וטעימה לאכול מגוון עצום של ירוקים זו הפשטידה הנהדרת הזאת: מתכון לפשטידת אורז וכרישה עם עשבי תיבול, רכה מבפנים ופריכה מבחוץ. פשטידה מהמטבח הפרסי, המכונה "פולו סבזי". מוסיפים סלט מרענן בצד ויש לכם ארוחה משפחתית מושלמת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בתמוז | 16.06.21
פשטידת אורז וכרישה עם עשבי תיבול - פולו סבזי
פשטידת אורז וכרישה עם עשבי תיבול - פולו סבזי (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 75 גרם חמאה
  • 4 כוסות כרישה חתוכה לקוביות קטנות (החלקים הלבנים והירוקים)
  • מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כוס עלי שמיר קצוצים דק (מכ-2 צרורות)
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים דק (מכ-2 צרורות גדולים)
  • 3 כפות יוגורט, רצוי יווני
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מניחים את האורז בקערה ושוטפים במים קרים תוך כדי שמערבבים אותו בידיים במרץ כדי לשחרר את העמילן. מחליפים את המים 5 פעמים לפחות עד שהם צלולים. כשהמים צלולים, משרים בהם את האורז במשך 30 דקות.

2. ממלאים סיר גדול ב-3.5 ליטרים של מים, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

3. במקביל, מחממים מחבת טפלון בקוטר 25 ס"מ על אש בינונית, ממיסים 30 גרם חמאה ואז מוסיפים את הכרישה עם קורט מלח ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם במשך 10-12 דקות, עד לריכוך ומסירים מהאש.

4. כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים 6 כפות מלח ואת הכורכום. מסננים את האורז, מוסיפים אותו לסיר ומערבבים. מבשלים במשך 5-7 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד לדרגת אל דנטה ומסננים מיד את האורז. כשהאורז במסננת, שוטפים אותו במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול.

5. בקערה גדולה, מערבבים את האורז עם הכרישה, השמיר והכוסברה, טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.

6. ממלאים כוס גדושה בתערובת האורז והכרישה ומערבבים אותה בקערה בינונית עם היוגורט.

7. מנקים את המחבת וכשהיא יבשה, מחממים אותה על אש בינונית-גבוהה. ממיסים בה את החמאה הנותרת יחד עם השמן וכשהחמאה נמסה, מוסיפים את תערובת האורז והיוגורט ובעזרת מרית או כף, מורחים אותה בשכבה דקה ואחידה בתחתית המחבת ועולים מעט לדפנות.

8. מוסיפים את שאר תערובת האורז למחבת וממלאים איתה את המחבת. בעזרת ידית של כף עץ, "חופרים" 6 חורים בתערובת האורז, עד לתחתית הסיר, מה שיהפוך את הפשטידה לפריכה מבחוץ. מבשלים במשך 8 דקות על אש בינונית-גבוהה או עד להשחמה יפה בקצוות.

9. עוטפים במגבת מטבח את מכסה המחבת (או כל מכסה גדול שיש לכם), מכסים את המחבת, מנמיכים לאש קטנה, מבשלים במשך 45 דקות וכל 10-12 דקות, מסובבים את המחבת רבע-סיבוב.

בתום הבישול, מעבירים סכין סביב הפשטידה כדי לנתק אותה מהמחבת והופכים בזהירות לצלחת הגשה. פורסים ומגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20