כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לגאלט עגבניות - כמו קפיצה לכפר צרפתי

גאלט הוא מאפה שמזכיר פאי או קיש, אך ההכנה שלו הרבה פחות מוקפדת וכל ביס ממנו מרגיש כמו כפר צרפתי קסום. אפשר להכין את הבצק יומיים לפני וכשהאורחים מתקשרים שהם בדרך, שולפים אותו ומתקתקים את הגאלט הנפלא הזה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ה' בתמוז | 15.06.21
גאלט עגבניות
גאלט עגבניות (צילום: Leigh Skomal on Unsplash)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 2 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1/4 2 כפיות מלח, רצוי מלח גס
  • 170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • עד 1/2 כוס מי קרח (מים קרים מאוד שהיו יחד עם קוביות קרח, אך לא קרח)

למילוי:

  • 700 גרם עגבניות איכותיות, פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1/2 1 כוסות (120 גרם) גבינת צ'דר, גאודה או גבינה צהובה מגוררת
  • 1 ביצה גדולה, טרופה
  • מלח ופלפל שחור
  • לקישוט: גרידת לימון ועירית קצוצה (מומלץ, אך לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר, מערבבים את הקמח עם 1/4 1 כפיות מלח. מוסיפים את קוביות החמאה (חשוב שהיא תהיה קרה) ומעבדים עד לקבלת בצק פירורים בגודל של אפונה.

2. מעבירים את פירורי הבצק לקערה גדולה, מוסיפים את חומץ התפוחים ו-1/4 כוס מי קרח. מערבבים עם מזלג עד שהבצק מתחיל להתאחד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד קצת מי קרח.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ובעזרת מעט לחיצות, מאחדים אותו לכדור. לא מעבדים יותר מדי כדי לא לפגוע במרקמו של הבצק, אלא עוטפים מיד בניילון נצמד, מועכים קלות למעין דיסקית ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות עד יומיים.

4. בקערה גדולה, מניחים את פרוסות העגבניות והשום, מתבלים ב-1 כפית מלח וממתינים 5 דקות. מסננים את העגבניות והשום מהנוזלים שניגרו ומעבירים אותם למגבת נייר.

5. על נייר אפייה מקומח קלות, מניחים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול בקוטר של כ-35 ס"מ ועובי של כ-3 מ"מ.

6. מפזרים את הגבינה במרכז העיגול, אך משאירים שוליים נקיים ברוחב 4 ס"מ. על הגבינה, מסדרים את פרוסות העגבניות והשום ומקפלים פנימה את שולי הבצק באופן חופשי.

7. מברישים את שולי הבצק המקופלים בביצה הטרופה, מפזרים מלח ופלפל שחור על העגבניות ומעבירים את התבנית למקפיא ל-10 דקות.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 55-65 דקות ובאמצע האפייה, מסובבים את התבנית.

לאחר האפייה, נותנים לגאלט להצטנן במשך 5 דקות ואז מפזרים עליו מעט גרידת לימון ועירית קצוצה. מגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
טעים ביותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מיוחד והכנה לא מורכבת, תודה:)
עוד אחת20.06.21
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20