כיכר השבת

מארחים בחנוכה

מתכון לקיש במילוי פטריות - מנה אישית אלגנטית ויפה

הקיש הזה יכול להיות מנת פתיחה נהדרת ומרשימה לכל ארוחה חלבית אלגנטית. טעים להגיש לצד מרק מחמם וסלט רענן. מורן פינטו עם מתכון לקיש פטריות אישי שממש לא מסובך להכין (מתכונים, אוכל)

3
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 30.11.21
קיש פטריות אישי
קיש פטריות אישי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לקלתית:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן מנופה
  • 1/4 כוס מים קרים
  • מעט מלח

למילוי:

  • סלסלת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • גבינת פרמזן מגוררת - לקישוט

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל רכיבי הקלתית במעבד מזון וטוחנים יחד עד לקבלת בצק אחיד. נזהרים לא לעבד יותר מדי, כדי לא לפגוע במרקם הבצק.

2. מעצבים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הפטריות להזהבה קלה. מעבירים את הפטריות לקערה גדולה, מוסיפים את השמנת המתוקה והביצים, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט וטורפים יחד היטב למלית אחידה.

4. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה גדול, חותכים ריבועים שווים מהבצק ומרפדים איתם תבניות קיש אישיות - עובדים מהר, הבצק צריך להיות קר כשהוא נכנס לתנור.

5. יוצקים את המלית לתבניות המוכנות, מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהקישים מקבלים גוון זהוב יפה.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
לכמה יחידות קיש המתכון מספיק ?
ללא שם21.12.21
2
האם אפשר את המתכון הזה גם בפרווה? רוצה להכין לשישי.
רלי01.12.21
1
כמה יחידות אישיות מתקבלות מהמתכון ?
ריטה03.06.22
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20