כיכר השבת

ספיישל חגים

מתכון לראש השנה: כבדי עוף מצופים ברוטב דובדבנים על מצע פירה

יש להם לוק של מנת שף והרמוניית טעמים נהדרת, אבל אם לא נתייחס לשם המפוצץ, ממתינה לכם מנה מופלאה ולא מסובכת בכלל להכנה. מתכון לכבדי עוף מצופים ברוטב דובדבנים על מצע פירה (מתכונים לשבת, אוכל)

3
מורן פינטו | כיכר השבת | כ' באלול | 04.09.15
משודרגים. כבדי עוף מצופים ברוטב דודבנים
משודרגים. כבדי עוף מצופים ברוטב דודבנים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם כבדי עוף צלויים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
  • שמן לטיגון עמוק
  • 6 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
  • 4 עלי דפנה
  • 6 כדורי פלפל אנגלי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 1 כוס דובדבנים קפואים
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כוס סוכר

אופן הכנת כבד עוף ברוטב:

רגע לפני: יש להם לוק של מנת שף והרמוניית טעמים נהדרת, אבל אם לא נתייחס לשם המפוצץ, ממתינה לכם מנה מופלאה ולא מסובכת בכלל להכנה. מתכון לכבדי עוף מצופים ברוטב דובדבנים על מצע פירה.

• בסיר מלא מים, מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם יחד עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי, עד שתפוחי האדמה רכים.

• מסננים את המים לכלי נפרד -לא זורקים, עוד מעט תצטרכו אותם- ומסירים את הקליפה מתפוחי האדמה.

• בקערה, מועכים ידנית -לא בבלנדר- את תפוחי האדמה, עד לקבלת מחית חלקה. תוך כדי מעיכה, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול עד לרמת הריכוך הטעימה לכך, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מחממים סיר קטן עם שמן לטיגון עמוק.

• מערבבים בצלוחית שטוחה את פירורי הלחם עם מעט מלח.

• טורפים את הביצים, טובלים בהן את הכבדים, ואז מצפים בפירורי הלחם ומטגנים עד להזהבה טובה. מוציאים לנייר סופג.

• הכנת רוטב הדובדבנים: בסיר קטן מבשלים יחד את הדובדבנים יחד עם הסוכר והיין, על אש בינונית, עד שהרוטב מצטמצם ומתגבש כראוי. מידי פעם מערבבים בכף עץ.

אופן ההגשה: במרכז הצלחת, מניחים 2 כפות מהפירה, מעל מניחים מספר כבדי עוף ויוצקים על הכל מרוטב הדובדבנים.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אסור לבשל/לטגן כבד אם הוא לא תוך 3 ימים מהשיטה של העוף אה חושבת שזה ההלכה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בתשי06.09.15
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם