לכבוד שבת

מתכון לביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב מאנטריקוט ילמד אתכם להכין ביף בורגיניון צרפתי אמיתי שיפאר את שולחן השבת שלכם. מעדן מיוחד שמתבשל שעות ארוכות ומפיץ ניחוחות משכרים בכל הבית (מתכונים לשבת, אוכל)

ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג נתח אונטריב טרי, חתוך לקוביות גדולות - מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 3 עצמות מח עצם טריות מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 סלסלת פטריות יער
  • 2 בצלים, חתוכים לפלחים
  • 3 גזרים, חתוכים גס
  • 4 מקלות סלרי, חצויים
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 ענף רוזמרין, קצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 בקבוק יין אדום יבש
  • שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

את המנה הנהדרת הזו צילמתי עם השף דני אביב ממסעדת אנטריקוט המיתולוגית בירושלים - גללו למטה למתכון וסרטון הכנה מפורט.

הסיפור של אנטריקוט מתחיל ב-1997, כשנה לאחר שהאחים אסרף חזרו מניו-יורק והבינו שאין בירושלים מסעדה איכותית גלאט למהדרין ופתחו את מסעדת הבשרים אנטריקוט בכניסה להר חוצבים - מסעדה שכולה עונג וחווית טעמים לכל קרניבור וחובבי בשר אמיתי שסוף סוף נתנה מענה גם לשומרי כשרות למהדרין המקפידים על קלה כבחמורה.

במהלך השנים פתחו האחים עסקים נוספים ובהם קצביית בוטיק וול-דאן שהפכה לשם דבר עם הבשר הטרי האיכותי ביותר שיש בכל הארץ ובעולם לשומרי כשרות למהדרין. במרוצת השנים נפתחו עוד ועוד קצביות וול דאן בכל רחבי הארץ שמציעות מטעמים ומוצרים משלימים נוספים לחוויית בשר מושלמת - גם בבית (לחצו כאן למגוון מתכונים שווים מבית וול דאן).

לפני כשנתיים החלה המסעדה המיתולוגית והאהובה להיות צפופה לקהל הלקוחות הנאמן שמאד נהנה מהבשרים והטעמים ומכל מטעמי השף, והאחים אסרף החליטו לפתוח מסעדה במרומי ההר בכניסה לירושלים מול נוף ירושלמי מרהיב, במקום פינתי ושקט עם הרבה אוויר ואווירה, בעיצוב מרהיב וקלאסי המשלב גווני אפור מט, זהב וטורקיז עדין, תאורה נעימה ומרגיעה וריהוט אירופאי. חלל המסעדה רחב ידיים ומחולק לאולם ראשי הכולל בר יינות מוזהב, מקומות ישיבה עם פרטיות ונוחות מירבית, בשילוב צמחיה המשרה רוגע ושלווה, וכן מרפסת גדולה עם חלונות ענק הצופים לנוף המהמם של ירושלים, ובאמצע מזרקה יפהפייה עם מים חיים זורמים. במקום ישנו גם חדר VIP יוקרתי וייחודי לכנסים ואירועים, עם יציאה לגינה המשקיפה על הרי ירושלים, ואולם אירועים בעיצוב חדשני ומזמין לעריכת אירועים ושמחות עד 300 איש.

על כל היופי הזה מנצח השף דני אביב שתכנן במשך חודשים תפריט ים תיכוני מקומי מחומרי גלם איכותיים ביותר ושילוב של טעמים חדשים ומסורתיים לצד מנות בשר משובחות במיוחד.

דבר אחד לא השתנה: אנטריקוט היא עדיין ממסעדות הבשרים הטובות והיפות ביותר בישראל ופחות או יותר היחידה שמצדיקה נסיעה לירושלים.

כתובת: רחוב קרית המדע 22 ירושלים
מנהל המסעדה - דור אסרף: 050-3337739

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

אופן הכנת ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות (צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בסיר נמוך ורחב על אש גבוהה, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את קוביות הבשר משני הצדדים. מוסיפים את העצמות, ממשיכים לטגן ואז מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומטגנים הכל יחד במשך כ-10 דקות, עד לקבלת צבע עמוק.

2. במקביל, מרתיחים את היין בסיר קטן.

3. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים, מטגנים 5 דקות נוספות ואז יוצקים את היין הרותח ומביאים לרתיחה במשך 10 דקות.

4. מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר חום, מכסים במעט מים ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 3 שעות, עד שהבשר רך והרוטב מסמיך.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר