מיוחד לראש השנה

מתכון לכתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין לבן

למנה הזו יש שם מפוצץ, אבל אל חשש - אוראל בראל ילמד אתכם איך להכין אותה בלי להסתבך עם מדריך וידאו שלב אחר שלב. מתכון לכתף טלה ממולאת באורז מתובל וצלויה עם פירות יבשים ויין לבן (מתכונים לראש השנה, אוכל)

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין לבן (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • כתף טלה טריה מפורקת מעצם מרשת קצביות 'וול דאן'
למילוי:
  • 1 כף שמן
  • 1 כוס אורז
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים חמים
  • צרור סלרי, קצוץ
לצליה:
  • 15-20 בצלי פנינה, מקולפים
  • 100 גרם שזיפים מיובשים ומגולענים
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 100 גרם אגוזי מלך <strong>-לא בראש השנה</strong>
  • 1 כף מלח
  • קורט נדיב של פלפל שחור טחון גס
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • ענף טימין
  • 1/2 כוס יין לבן

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

שימו לב: המתכון מכיל אגוזי מלך. כידוע, נהוג שלא לאכול אגוזים בראש השנה, לכן ניתן להורידם מהמתכון ולהוסיף אותם בהזדמנות חגיגית אחרת.

ציוד נדרש: חוט משי לקשירת הכתף, נייר כסף ונייר אפייה

צפו באופן ההכנה:

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין לבן (צילום ועריכה: אוראל בראל)

מתחילים בהכנת המילוי:
1. בסיר קטן על אש נמוכה, מחממים את השמן ומטגנים קלות את האורז. מתבלים במלח, יוצקים מעל את המים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-15 דקות. מכבים את האש, ממתינים 5 דקות ורק אז פותחים את המכסה ומערבבים פנימה את הסלרי הקצוץ.

מילוי כתף הטלה:
2. בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, פותחים את כתף הטלה כשתחתיה חוטי משי לקשירה, מניחים במרכזה את מילוי האורז, סוגרים וקושרים היטב.

3. מפזרים סביב הכתף את בצלי הפנינה, מניחים בצד את ענף הטימין, יוצקים על הכתף שמן זית וסילאן ומעסים ביד. מפזרים אגוזים (אם משתמשים) ופירות מיובשים, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים יין לבן.

4. מכסים הכל בנייר אפייה ואז בנייר כסף - רצוי 2 שכבות, ואוטמים היטב, כדי שהנוזלים לא יתאדו באפייה הארוכה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 30 דקות ואז מנמיכים ל-160 מעלות ואופים 4 שעות נוספות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותיהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר