כיכר השבת

שבת עם השפית מורן פינטו

מתכון לברוסקטת כבד עשירה עם דלעת וערמונים

מנת פתיחה מיוחדת לשולחן השבת: מתכון לברוסקטה עשירה של כבד צלוי ומטוגן קלות, עם קוביות דלעת וערמונים מתובלים היטב, על פרוסות בגט קלויות. לא תרוצו להכין? בטח שכן (מתכונים לשבת, אוכל)

6
מורן פינטו | כיכר השבת | י"ד באב | 18.08.16
ברוסקטת כבד עשירה עם דלעת וערמונים (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם כבד צלוי, חתוך גס
  • 1 דלורית, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם ערמונים במים משקית וואקום
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 25 עלי בזיליקום טריים, ללא הגבעולים, קצוצים
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 כפות שמן
  • 1 בגט גדול
  • מלח גס
  • שמן זית לזילוף

אופן הכנת ברוסקטת כבד עם דלעת וערמונים:

1. פורסים את הגט לפרוסות אלכסוניות, מסדרים בתבנית, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח גס ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפרוסות הופכות קריספיות ושחומות.

2. במקביל, מכינים את המלית. במחבת על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את קוביות הדלוריות, מתבלים בפלפל שחור ומלח, ומטגנים תוך ערבוב מתמיד בכף עץ. כשהדלורית מקבלת גוון זהוב, שוברים עליהן את הערמונים, ומערבבים.

3. מוסיפים את הכבד החתוך גס, מערבבים ומוסיפים את שן השום הקצוצה, מערבבים יחד במשך חצי דקה, ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ. מטגנים יחד תוך ערבוב במשך 3 דקות, ומסירים מהאש.

הרכבת המנה:

4. מניחים את פרוסות הבגט הקלויות על מגש הגשה, מניחים כף נדיבה ממלית הכבד והדלורית על כל פרוסה, ומזלפים מעל רוטב צ'ילי מתוק.

להגשה בשבת: מכינים את הכל לפני, שומרים על הפלטה את פרוסות הבגט בשקית, ואת המלית בתבנית אלומיניום מכוסה, ומרכיבים את המנה סמוך להגשה.

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
זה מוסיףף (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יאיר19.08.16
3
מתכון קל וטעים מאוד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שי19.08.16
2
אם מישהו מנסה אתזה בבית שיגיד איך זה יצא לו... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מירי18.08.16

הצגת כל התגובות

1
יש לצלות כבד תוך ג' ימים מעל"ע מן השחיטה.שאל"כ, יתכן שאסור לטגן/ לבשל לאחר הצליה.
כבד18.08.16
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם