כיכר השבת

מתכון לשבת פרה: בשר בקר ביין אדום

בשר בקר היא המנה האיכותית ביותר שתוכלו לעלות על שולחן השבת שלכם. המתכון הבא, יסייע לכם לעשות זאת על הצד הטוב ביותר (מתכונים לשבת, אוכל)

8
צ´ יעקובסון | כיכר השבת | י"ט באדר | 05.03.10
מתכון לשבת פרה: בשר בקר ביין אדום
(אלי אביב)

בשר בקר היא המנה האיכותית ביותר שתוכלו לעלות על שולחן השבת שלכם. המתכון הבא, יסייע לכם לעשות על הצד הטוב ביותר.

החומרים לשמונה מנות:

קילו וחצי חזה בקר או עגל

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית בזיליקום לבחירה

כפית מלח

פפריקה חריפה (לפי הטעם)

שלושה בצלים בינוניים פרוסים לעיגולים

שתי שיני שום חצויים

כוס וחצי קטשופ

כוס וחצי יין יבש אדום

כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

לחמם את התנור ל-165 מעלות,

לשטוף היטב את הבשר ולהניח בתבנית אפייה

לבזוק על הבשר את התבלינים. לפזר מעל את הבצל והשום

לערבב בנפרד את הקטשופ, היין והמים.

לשפוך את התמהיל על הבשר,

לכסות את התבנית בנייר כסף.

לאפות שלוש שעות בתנור.

בתאבון!

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
8
עדכן אותי איך יצא אל תשכח לבדוק איך הפלטה שלך כמה היא חמה לפי זה צריך לדעת את כמות המים וכו שבת שלום ובהצלחה
אבי כהן צפת09.03.10
7
אוהבים אוכל מתובל חריף או מתוק, [אשכנזי או ספרדי] ואל תכתבו בהכללה כיוון שלאוכל מתוק צריך להוסיף סוכר ודבש וכדו' ולחריף להיפך . מה שברור זה שלשים בשר לחמין עם שומן מוסיף לכל סוג של חמין ותמיד עדיף טרי. וכל השאר כמו תפוחי אדמה, [לא בטטה לספרדים] שעועית או חיטה יכול להיות טעים לכל אחד וכדאי פשוט ל
חני06.03.10
6
אם לא אמרתם לכבוד שבת קודש לעולם לא יצא לכם חמין טעים, זה הסוד של החמין
חנה06.03.10

הצגת כל התגובות

5
איזה נתח בשר? נייח או נייד? איפה שם או מס' החלק?! מה עם סגירת הבשר בחום לפני הבישול או הצלייה? הכותב רחוק מלהיות איש מקצוע בתחום הקולינרי!
יוני06.03.10
4
לטגן שני בצל עם שמן, להוסיף באמצע הטיגון כף דבש, כרכום, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. לאחר כמה דק' טיגון, יש להנמיך את האש, להוסיף בטטה ותפו"א, עכשיו להוסיף שלוש כפות קטשופ, ומים. אפשר להוסיף זיפזופ קל שוב של התבלינים מלח כרכום פלפל שחור ופפריקה מתוקה. ושעה וחצי של בישול על אש בינונית בחצי
ישראל05.03.10
3
למספר אחד כלל ראשון בחמין הוא בשר עגל טרי ועצם למעשה כל החמין תלוי בבשר עוף או בשר קפוא לא נותנים את הטעם המיוחל ועכשיו למתכון כמו שנוהגים הטוניסאים לפני כל תבשיל תחילה מטגנים בצל אחד ועגבניה לתת לבצל השחמה עד הסוף ולעגבניה שתתמוסס טוב עם הבצל להוסיף חצי כף פפריקה מתוקה קצת פלפל שחור מלח להוסיף קצת
אבי כהן צפת06.03.10
2
לא מצליחים לעשות חמין כמו שצריך, מה הסוד של החמין שמלקקים אחריו את האצבעות? כעיקרון אנחנו עושים את החמין ככה: מטגנים בצל קצוץ בשמן, אח"כ מוסיפים מים- חומוס, שעועית, תפו"א, פפריקה מתוקה, אבקת מרק, מלח, סוכר, (בשר- או עוף) ולפעמים פלפל שחור, וזהו, מה אנחנו לא עושים טוב בעצם? מה פספסנו? אולי האופן ש
שף05.03.10
1
ננסה בשבת הבאה בעז"ה.
דודו07.03.10
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אוירה תורנית וביתית

מענקים ומלגות ייחודיות לתואר שני בחינוך לנשים

כיכר בשיתוף מכללת הרצוג | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם