כיכר השבת

"בסימן של התחלה" | עיקריות

מתכון לקדרת שוקי עוף מקורמלים עם רימונים, בצלים ותפוחים בזיגוג בלסמי

שף-קונדיטור אורן גירון | כיכר השבת | י"ב בתשרי | 21.09.18
מתכון לקדרת שוקי עוף מקורמלים עם רימונים, בצלים ותפוחים בזיגוג בלסמי
(סטיילינג: לינוי לנדאו | צילום: דרור קאליש)

"בסימן של התחלה" זהו שמה של הפקת חג שכוללת מתכונים ממיטב השפים והקונדיטורים וצילומים מרהיבים בשיתוף קבוצת מאסטר קלאס - המרכז הקולינרי לבישול ואפייה.

הפקה ועריכת תוכן קולינרי: הקונדיטורית לאה תורג'מן
סטיילינג וצילומים: לינוי לנדאו ודרור קאליש
קשרים מקצועיים: יעקב דושיץ

והפעם: שף-קונדיטור אורן גירון

12 מנות | קל | בשרי

מרכיבים

לבצלים המקורמלים:
3 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשישיות
3 בצלים לבנים, קלופים וחתוכים לשישיות
מלח, פלפל שחור
עלים מ-3 ענפי תימין
2 כפות דבש
מיץ מלימון אחד
שומשום קלוי
צרור בצל ירוק, חתוך לאלכסונים

לתבשיל:
20 שוקי עוף, קצוצות עקב (בעזרת קופיץ מסירים את קצה השוק - ניתן לבקש מהקצב)
שמן זית לטיגון
מלח, פלפל שחור
6 שיני שום, פרוסות
100 גרם רכז תפוחים (סיידר הגליל)
100 מ"ל חומץ בלסמי
עלים מ-10 גבעולי תימין
100 גרם רכז רימונים
2 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית, מגולענים וחתוכים לשמיניות

אופן ההכנה

הכנת הבצלים:
מחממים תנור ל-220 מעלות. מתבלים את הבצלים, מסדרים על מגש האפייה יחד עם שאר המרכיבים, צולים למשך 25 דקות להזהבה ומצננים מעט.

הכנת התבשיל:
מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב, מתבלים את השוקיים, מטגנים להזהבה ומוציאים. באותו סיר מטגנים קלות את השום, מוסיפים: רכז התפוחים, חומץ, תימין, רכז רימונים ומביאים לרתיחה.

מחזירים את שוקי העוף לסיר ומסדרים בצורה נאה, שוזרים את הבצלים המקורמלים ואת התפוחים, מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מידי פעם מטלטלים את הסיר. לקראת סוף הבישול פותחים את המכסה ומצמצמים את הרוטב קלות.

אופן ההגשה: מעבירים לכלי הגשה נאה, מפזרים מעל שומשום ותלתלי בצל ירוק.

>> למתכונים נוספים מהפקת "בסימן של התחלה"

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם