כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לרוסטביף מנתח מס' 16 עם רוטב יין ורוזמרין

היום תכירו את אחד מנתחי הבשר הכי פחות מוערכים - ולא תפסיקו להודות לנו. מתחייבים. בקר צלוי משגע לסעודת השבת העשוי מנתח מס' 16. לאחר הצלייה פורסים אותו דק ומקבלים טעם ייחודי ומרקם רך מאוד (מתכונים לשבת, אוכל)

3
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז בתשרי | 15.10.20
רוסטביף כף - נתח מס' 16
רוסטביף כף - נתח מס' 16 (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • נתח בשר מספר 16 במשקל 1.3-1.8 ק"ג
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 בצל, חתוך לחתיכות גדולות
  • שיניים מראש שום שלם, קלופות
  • 5 סלרי ענפי, חתוכים לחתיכות גדולות
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
  • 3-4 ענפי רוזמרין טרי
  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 4 כוסות ציר בקר (אפשר להחליף במים עם אבקת מרק ייעודית)

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבשר על השיש ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מעבירים את הבשר לתבנית שטוחה או קרש עבודה, יוצקים על הבשר 2 כפות שמן זית ומעסים היטב את הנתח בידיים ואז מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור משני הצדדים.

2. מחממים את התנור ל-160 מעלות ובמחבת גדולה מברזל יצוק שמתאימה גם לאפייה, מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבשר כשהשמן חם וצורבים את כל צדדי הבשר במשך 2-3 דקות לכל צד.

3. מוציאים את הבשר מהתבנית לכלי נפרד, מוסיפים למחבת את הבצל, השום, הסלרי, הגזר והרוזמרין ומניחים את הבשר מעל הירקות.

4. אופים בתנור שחומם מראש במשך 60 דקות. אם הירקות נראים יבשים במהלך האפייה, הוסיפו מעט מים למניעת חריכה.

5. לאחר האפייה, מעבירים את הבשר לתבנית, מכסים היטב בנייר כסף ונותנים לו לנוח במשך 30 דקות עד שהרוטב יהיה מוכן.

6. מחזירים את התבנית עם הירקות לכיריים, מוסיפים את הקמח ובעזרת מועך פירה, מועכים קלות את כל הירקות. יוצקים מעל את היין וממתינים 1-2 דקות לבעבוע. מוסיפים את ציר הבקר, מפזרים קמח ומועכים את כל הירקות. יוצקים לכוס יין אדום, מערבבים ומניחים לבעבע כדקה-שתיים. מוסיפים את ציר הבקר, מביאים לרתיחה ומדי פעם מערבבים. מבשלים עד שמתקבל מרקם רוטב מעט סמיך, אך לא סמיך מדי. מסננים את תכולת המחבת לקערה, כך שיתקבל רוטב נקי.

שומרים את הבשר והרוטב בחימום (אך לא ישירות על הפלטה) וסמוך להגשה פורסים את הבשר דק, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
היי לכותבת שלום נתח מאוד מוערך, אצל חרדים פחות... מכיוון שאשכנזים וחלק מהספרדים לא אוכלים אותו כי מדובר בחלק אחורי שמצריך ניקור...
ללא שם16.10.20
1
בשר מס' 16 ??????? מישהו / י מוכן להאיר את עניי
מיכל15.10.20
אכן. נקרא גם "כף"
מערכת כיכר אוכל16.10.20
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם