כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לבשר ותפוחי אדמה בתנור - סיר קלאסי וחגיגי לשבת

מנה שמתחילה בבישול על הגז, מסתיימת בתנור וממלאת את הבית בריח משגע: מתכון לבשר צלעות ללא עצם ותפוחי אדמה קטנים מתובלים היטב וצלויים בתנור - סיר מרשים ויפהפה, קלאסי וחגיגי שעבדתם עליו 15 דקות מקסימום (מתכונים לשבת, אוכל)

7
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ג' בתשרי | 09.09.21
בשר ותפוחי אדמה בתנור
בשר ותפוחי אדמה בתנור (צילום: ThermoPro on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.3 ק"ג צלעות בקר ללא עצם (נתח מס' 2)
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן (מומלץ: שמן אבוקדו)
  • 1 בצל צהוב, קצוץ גס יחסית
  • 6 שיני שום, קצוצות גס יחסית
  • 5 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לעיגולים
  • 5 ענפי סלרי, חתוכים לפרוסות באורך 2.5 ס"מ
  • 700 גרם תפוחי אדמה קטנים, לא מקולפים ושטופים היטב
  • 2 כפות תימין טרי קצוץ
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים או ציר ירקות

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור מכל הצדדים.
2. בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן על אש בינונית. אין לכם סיר כזה? בחרו בסיר גדול ובהמשך תעבירו את תכולתו לתבנית. כשהשמן חם, מטגנים בו את נתח הבשר במשך 3-4 דקות מכל צד ובזמן הטיגון לא מזיזים את הבשר. רק הופכים. לאחר הטיגון מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת.
3. מטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות, מוסיפים את השום וכשהוא נעשה ריחני, מוסיפים מחצית מכמות הגזר והסלרי ומבשלים במשך דקה. מערבבים ומוסיפים את התימין, הרוזמרין, החומץ הבלסמי ורסק העגבניות. מערבבים הכל יחד היטב במשך דקה.

אם אין לכם סיר שמתאים גם לאפייה, בשלב הזה מעבירים את תכולת הסיר לתבנית אפייה עמוקה:
4. מחזירים את הבשר לסיר / לתבנית, נותנים לו "לשבת טוב" בין הירקות ויוצקים מעל את המים או ציר הירקות.

5. מכסים את הסיר או את התבנית ואופים במשך שעה. אם אין לכם מכסה מצורף, מכסים את התבנית בנייר כסף.

6. מוציאים את הסיר / התבנית מהתנור, מוסיפים את הגזר והסלרי הנותרים ואת תפוחי האדמה, מערבבים אותם עם הירקות הקיימים בסיר והופכים את נתח הבשר. ניתן להוסיף לסיר ענף תימין או ענף רוזמרין. מכסים ואופים במשך שעתיים, עד שהבשר רך ונימוח.
איך מגישים? מניחים את הבשר במרכז צלחת הגשה גדולה. גורסים אותו ומזלפים מעל מהנוזלים שבסיר. מסדרים מסביב את הירקות שבסיר ומזלפים עליהם מהנוזלים שבסיר.
(ThermoPro on Unsplash)
תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
7
אפשר בטוסטר אובן לעשות את זה או חייב תנור רגיל ?
שאלה07.10.21
6
לגרוס בשר?מה זה?
אפי10.09.21
5
מועכים קלות כדי שיתפרק לחתיכות. הכוונה לא לפרוס אותו לפרוסות יפות עם סכין, כמו נתח
תמי22.10.21

הצגת כל התגובות

4
כמה מעלות ?
ללא שם31.10.21
3
בצל צהוב ווזס דיס
טובה24.10.21
2
אם אין לי חומץ בלסמי מה אפשר לשים?
אילנה08.09.23
1
המתכון לצלעות בקר בתנור מושלם🙏💗
רונית16.03.24
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם