כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לתבשיל בשר מרוקאי לצד אריסה ביתית חריפה

קוביות בשר צלעות - נתח מספר 2 - נימוחות ורכות כמו חמאה שמתבשלות לאט ברוטב ירקות שורש מתובל היטב. אפשר להשתמש בכל נתח בשר שמתאים לבישול ארוך. הכי טעים להגיש לצד אריסה שהכנתם בעצמכם (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בניסן | 07.04.22
תבשיל בשר מרוקאי לצד אריסה ביתית חריפה
תבשיל בשר מרוקאי לצד אריסה ביתית חריפה (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר צלעות (נתח מס' 2), חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 גזרים גדולים, מקולפים ופרוסים לעיגולים
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 2 כוסות ציר בקר או מים חמים עם 1 כף אבקת מרק
  • 3 עגבניות תמר קטנות, קצוצות גס
  • 1 כוס משמשים מיובשים, קצוצים גס (לא חובה, אך מוסיף מאוד)

לאריסה:

  • 6 פלפלים חריפים מיובשים שמיועדים לאריסה (להשיג בחנויות תבלינים)
  • 1/2 1 כפיות כמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 4 שיני שום שלמות, מקולפות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית חומץ יין אדום
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הבשר ומצפים אותן בתערובת.

2. בסיר גדול עם תחתית כבדה, מחממים שמן זית על אש בינונית גבוהה ומטגנים את הבשר עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

3. בכלי קטן, מערבבים את הפפריקה, הכוסברה, הכורכום, הכמון, הזנגביל והקאיין ומפזרים את התערובת על הבשר. מוסיפים את הסלרי, הבצל, הגזר והשום ויוצקים על הכל את ציר הבשר או מים חמים עם כף אבקת מרק. מביאים לרתיחה וכשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה ורבע-שעה וחצי.

4. מוסיפים את העגבניות והמשמשים, מערבבים קלות ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.

הכנת האריסה:
5. מניחים את הפלפלים בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומצננים במשך 20 דקות.

6. חשוב: לפני שעובדים עם הפלפלים החריפים, יש לעטות כפפות כדי למנוע צריבה. חותכים את החלק העליון של הפלפלים, חוצים לאורך ומנקים אותם מגרעינים.

7. במחבת נון סטיק יבשה על אש קטנה, מערבבים את הכמון והכוסברה הטחונה במשך 30 שניות, עד שעולה מהן ריח. מכבים את האש.

8. במעבד מזון או בבלנדר, מניחים את הפלפלים, השום, שמן הזית, החומץ ותערובת הכמון והכוסברה. מתבלים במלח לפי הטעם וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. שומרים את האריסה בצנצנות זכוכית מעוקרות במקרר ומזלפים שמן זית לפי שסוגרים את הצנצנת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם