כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לתבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

במקום לעבוד קשה, בקצביה של וול דאן תקבלו את שקדי העגל נקיים למשעי, יהלומים קטנים ועדינים שמתבשלים ברוטב פלפלים חריף וטעים שמתחנן שתטבלו בו חלה טובה (מתכונים לשבת, אוכל)

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם | ט"ז בחשוון | 10.11.22
תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי
תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג שקדי עגל נקיים מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 3 פלפלים חריף
  • 10 שיני שום, קלופות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 עגבניה גדולה, חתוכה לרבעים
  • 1 צרור כוסברה, חתוך גס
  • 1 כף אריסה איכותית
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • קמח לציפוי שקדי העגל
  • 1/2 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

את המנה הנהדרת הזו צילמתי עם השף דני אביב ממסעדת אנטריקוט המיתולוגית בירושלים - גללו למטה למתכון וסרטון הכנה מפורט.

הסיפור של אנטריקוט מתחיל ב-1997, כשנה לאחר שהאחים אסרף חזרו מניו-יורק והבינו שאין בירושלים מסעדה איכותית גלאט למהדרין ופתחו את מסעדת הבשרים אנטריקוט בכניסה להר חוצבים - מסעדה שכולה עונג וחווית טעמים לכל קרניבור וחובבי בשר אמיתי שסוף סוף נתנה מענה גם לשומרי כשרות למהדרין המקפידים על קלה כבחמורה.

במהלך השנים פתחו האחים עסקים נוספים ובהם קצביית בוטיק וול-דאן שהפכה לשם דבר עם הבשר הטרי האיכותי ביותר שיש בכל הארץ ובעולם לשומרי כשרות למהדרין. במרוצת השנים נפתחו עוד ועוד קצביות וול דאן בכל רחבי הארץ שמציעות מטעמים ומוצרים משלימים נוספים לחוויית בשר מושלמת - גם בבית (לחצו כאן למגוון מתכונים שווים מבית וול דאן).

לפני כשנתיים החלה המסעדה המיתולוגית והאהובה להיות צפופה לקהל הלקוחות הנאמן שמאד נהנה מהבשרים והטעמים ומכל מטעמי השף, והאחים אסרף החליטו לפתוח מסעדה במרומי ההר בכניסה לירושלים מול נוף ירושלמי מרהיב, במקום פינתי ושקט עם הרבה אוויר ואווירה, בעיצוב מרהיב וקלאסי המשלב גווני אפור מט, זהב וטורקיז עדין, תאורה נעימה ומרגיעה וריהוט אירופאי. חלל המסעדה רחב ידיים ומחולק לאולם ראשי הכולל בר יינות מוזהב, מקומות ישיבה עם פרטיות ונוחות מירבית, בשילוב צמחיה המשרה רוגע ושלווה, וכן מרפסת גדולה עם חלונות ענק הצופים לנוף המהמם של ירושלים, ובאמצע מזרקה יפהפייה עם מים חיים זורמים. במקום ישנו גם חדר VIP יוקרתי וייחודי לכנסים ואירועים, עם יציאה לגינה המשקיפה על הרי ירושלים, ואולם אירועים בעיצוב חדשני ומזמין לעריכת אירועים ושמחות עד 300 איש.

על כל היופי הזה מנצח השף דני אביב שתכנן במשך חודשים תפריט ים תיכוני מקומי מחומרי גלם איכותיים ביותר ושילוב של טעמים חדשים ומסורתיים לצד מנות בשר משובחות במיוחד.

דבר אחד לא השתנה: אנטריקוט היא עדיין ממסעדות הבשרים הטובות והיפות ביותר בישראל ופחות או יותר היחידה שמצדיקה נסיעה לירושלים.

כתובת: רחוב קרית המדע 22 ירושלים
מנהל המסעדה - דור אסרף: 050-3337739

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

1. חותכים את שקדי העגל לפרוסות ומצפים אותם במעט קמח משני הצדדים.

2. בסיר נמוך ורחב על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן ומטגנים את שקדי העגל עד להזהבה משני הצדדים.

3. מסיטים את שקדי העגל לצד אחד של הסיר ומוסיפים את הפלפלים החריפים ושיני השום (בשלמותן), מטגנים במשך דקה ומוסיפים את רצועות הפלפלים והעגבנייה ומטגנים על אש גבוהה במשך 5 דקות.

4. מוסיפים את האריסה והכוסברה, יוצקים מעל כוס מים, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה או עד ששקדי העגל רכים מאוד.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם