כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לתבשיל קוביות דלעת ברוטב עגבניות עשיר

אתם יכולים לזרוק את עלי הקייל שקניתם לתוך סלט ואתם יכולים גם לנצל את ההזדמנות וליצור איתם תוספת חדשה ומהממת, כמו הקייל הטוסקני הצלוי הזה עם סופריטו דלעת. סופריטו הוא הבסיס של רוב הרטבים במטבח האיטלקי ומורכב בדרך כלל מירקות, צמחים ריחניים, שמן זית ועגבניות - כדי לעזור לקרמל אותו. מנה בריאה וטעימה בטירוף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח בכסלו | 22.12.22
מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלורית ברוטב עגבניות עשיר
מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלורית ברוטב עגבניות עשיר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1 כפית שמן זית
  • ½1 כוסות דלעת, חתוכה לקוביות
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • מלח גס
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • 410 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
  • 2 צרורות גדולים של קייל, שטוף וקרוע לחתיכות גסות
  • ½1 כוסות ציר עוף או ירקות
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, על אש בינונית, מחממים את השמן ומבשלים את הדלעת והבצל. מתבלים בקורט מלח. מבשלים עד שהירקות מתרככים ומתחילים להתקרמל, 6-8 דקות.

2. מוסיפים את הטימין ומערבבים בכף עץ. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים עד שהן מסמיכות ומצטמצמות ביותר מחצי, 8-10 דקות.

3. מוסיפים את הקייל ומערבבים אותו לאט לתערובת הירקות. מתבלים בעוד קורט או שניים של מלח. מוסיפים את הציר ומורידים את האש לבינונית-נמוכה. מבשלים עד שהקייל מתרכך והתערובת התבשלה ויצרה מרקם סמיך דמוי תבשיל, 20-25 דקות. מתקנים תיבול, אם צריך ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תבשילי קדרה

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23

מה נאכל היום?

כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת

כיכר אוכל | 24.10.22

לכבוד שבת

קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל

כיכר אוכל | 08.04.21

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.20

מה אוכלים היום?

תבשיל קינואה ועוף שיסגור לכם פינה לצהריים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.08.20
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה אוכלים היום?

ג'מבליה: בלגן טעים שמכינים בסיר אחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.20

מה נאכל היום?

ארוחה בסיר אחד: תבשיל נקניקיות, גרגרי כוסמין ופלפלים

כיכר אוכל | 02.04.20

מה אוכלים היום?

קדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 02.12.19

מה נאכל היום?

נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן שמכינים בסיר אחד

אושרית אברג'יל | 09.09.19
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

בריא יותר: גראטן ברוקולי וכרובית מוקרם

כיכר אוכל | 19.06.19

מה אוכלים היום?

כן, ארוחה חמה גם בקיץ: תבשיל חומוס ופטריות

כיכר אוכל | 17.06.19

מה אוכלים היום?

זה כל מה שאתם צריכים לאכול בחורף שפתאום בא

כיכר אוכל | 26.03.19

מה אוכלים היום? 3 תבשילים חצי-חורפיים

כיכר אוכל | 19.11.17
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

מה עושים עם קישואים? תבשיל גיבץ' עסיסי

כיכר אוכל | 06.03.16

ארוחה בסיר אחד

ארוחה בסיר אחד שאתם חייבים לדעת להכין

מורן פינטו | 17.11.15

ארוחה בסיר אחד

ספיישל שעון חורף: תבשיל צ'ילי עסיסי ומהיר

כיכר אוכל | 25.10.15