לכבוד שבת

מתכון לסלמון על כרוב מאודה ברוטב תפוזים ושום מעולה

דג לשבת, קצת אחרת: מורן פינטו עם מתכון לנתחי סלמון מבושלים על מצע כרוב סגול ברוטב תפוזים ושום עדין וטעים (מתכונים לשבת, אוכל)

סלמון עם כרוב סגול מאודה ברוטב תפוזים ושום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 ראש כרוב סגול, קצוץ גס
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום, מקולפות ושלמות
  • 4-5 נתחי פילה סלמון
  • מלח
  • 1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

1. בסיר סוטאז רחב או במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן. מוסיפים את הכרוב ומאדים אותו תוך ערבוב מתמיד עד שהוא מתרכך.

2. מוסיפים את שיני השום בשלמותן ומערבבים יחד במשך 3 דקות.

3. מגביהים מעט את האש, מניחים את נתחי הסלמון מעל הכרוב, מתבלים במלח ונותנים לדג להתבשל במשך 5 דקות.

4. יוצקים על הכל את מיץ התפוזים, מכסים את הסיר או המחבת ומבשלים במשך 15 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר