באנו לשדרג

מתכון לבראוניז שוקולד ויין אדום - לאנשים שמבינים עניין

הבראוניז הביתיים האלו פשוט מעולים. למה? ובכן, זה ברור, בגלל היין. אבל בנוסף, יש בהם מעט חמאה (יחסית) ובמקום זאת, הרבה שוקולד שמשמש כשומן ונותן המון טעם "שוקולדי" - מה שהופך את הבראוניז לעשירים מאד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
למביני עניין: בראוניז שוקולד ויין אדום (צילום: שאטרסטוק)
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 כוס חמאה
  • 113 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • ½1 כוסות סוכר חום בהיר
  • 2 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בגודל של כ-20X20 ס"מ בנייר אפייה או בתרסיס שמן.

2. בסיר קטן, על אש נמוכה, ממיסים את החמאה. לאחר ההמסה מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסה מלאה של השוקולד.

3. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים את הסוכר החום. יוצקים באיטיות את תערובת השוקולד המומס לתוך הסוכר החום, כשהמיקסר פועל במהירות בינונית. מוסיפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, כשהמיקסר עדיין פועל. מקציפים 30 שניות, עד שצבע הבלילה מתבהר מעט.

4. מורידים את עוצמת המיקסר לנמוכה ומוסיפים פנימה את הקקאו, הקמח, המלח, תמצית הווניל והיין, תוך הקצפה למשך 30 שניות נוספות.

5. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית המוכנה ואופים כ-40 דקות, או עד שסכין הננעצת במרכז הבראוניז יוצאת נקיה ברובה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר