מתכון לפיצה ברוטב פיקנטי-חריף וירקות קלויים

צאו מקופסת הפיצה ברוטב עגבניות עם גבינה צהובה. הנה מתכון לפיצה מיוחדת ולא שגרתית בסגנון ים תיכוני עם רוטב פיקנטי, נוטה לחריף, וירקות קלויים בטעם מעושן (מתכונים, אכול)

פיצה בטעם פיקנטי עם ירקות קלויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1-2 כוסות מים (לפי הצורך)
  • לרוטב:
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף מים
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית צ'ילי טחון
  • קורט מלח
  • תוספות לפיצה:
  • גמבה / קישוא / חציל (לבחירה)
  • 150 גרם פיצרלה מגורדת

אופן הכנת פיצה וירוקות קלויים:

רגע לפני: צאו מקופסת הפיצה ברוטב עגבניות עם גבינה צהובה. הנה מתכון לפיצה מיוחדת ולא שגרתית בסגנון ים תיכוני עם רוטב פיקנטי, נוטה לחריף, וירקות קלויים בטעם מעושן.

• מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

• שמים בקערה את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר והשמן ומעבדים לבצק, תוך כדי הוספת המים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות, מתפיחים במשך 20 דקות.

תוספות:

• בוחרים בירק אחד מועדף או יותר (גמבה / קישוא / חציל), חותכים את הירק לקוביות או פרוסות.

• מסדרים את חיתוכי הירק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל מעט שמן זית, ואופים על גריל במשך 15 דקות עד שהקצוות משחירים. מוציאים ומניחים בצד שיצטננו.

הכנת הרוטב:

• מבשלים את כל מרכיבי הרוטב במחבת, על אש נמוכה, ומערבבים עד שהרוטב הופך לסמיך.

• מניחים את הבצק על נייר אפייה, ומרדדים את לעלה שטוח ועגול, ויוצרים מעין מסגרת מוגבהת בשוליים.

• מורחים את הרוטב בנדיבות על בצק הפיצה, מפזרים מעל את חיתוכי הירקות הקלויים, ומפזרים מעל את הפיצרלה.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 20-30 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר