מתכון לצלי בשר ביין

מתכון לצלי בשר ביין. חז"ל כבר קבעו: "אין שמחה אלא בבשר ויין". בשבת שירה, בחרנו לשלב בין שני הגורמים המחוללים שמחה בלב, לכדי מתכון משובח אחד: צלי בשר בקר ביין. כך מענגים את סעודת שבת שירה (מתכונים לשבת)

מוריה חן | כיכר השבת |
(פלאש 90)

חז"ל כבר קבעו: "אין שמחה אלא בבשר ויין". בשבת שירה, בחרנו לשלב בין שני הגורמים המחוללים שמחה בלב, לכדי מתכון משובח אחד: צלי בשר בקר ביין. כך מענגים את סעודת שבת שירה.

החומרים לבשר ביין:

חלקי בשר בקר מובחרים, לפי בחירה

חרדל, דבש

עשר שיני שום

עלי טימין

כמה בצלים

גזרים

סלרי

שמן ומלח

יין אדום יבש או מתוק

ההכנה:

בעזרת סכין, יוצרים חריצים בנתחי הבשר ומכניסים לתוכם את שיני השום, מפוזרים על פני הנתח.

בוחשים יחד את 2 כפיות חרדל, דבש וכפית עלי התימין בקערה. עוטפים היטב את הנתח בתמהיל שהתקבל.

מניחים את הנתח במקרר לשעה, כדי שיספוג את טעמי התמהיל.

אחר כך, משחימים את הנתח על גבי מחבת. מעבירים לסיר, עם מעט שמן, בצל, גזר סלרי ועוד כמה שיני שום.

מוסיפים יין, ומבשלים כשעתיים. ניתן להוסיף יין במהלך הבישול, במידת הצורך.

לבריאות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר