לכבוד שבת

קדרת חמין עשירה לשבת חורפית

מזג האוויר בשבת הקרובה מתחנן לסיר חמין לוהט ועשיר, אז למה שלא תכינו אחד בעצמכם? מתכון להכנת חמין בשר עם מגוון קטניות בתיבול חורפי ועמוק • מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1/2 1 או 2 ק"ג בשר בקר מספר 8 מופשר
  • 8 תפוחי אדמה קטנים
  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 1 כוס שעועית אדומה
  • 1 כוס אורז
  • 1 ראש שום שלם
  • 1 בצל
  • חופן צימוקים (לא חובה)
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף כמון
  • קמצוץ קינמון
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • שקית קוקי

אופן הכנת חמין:

רגע לפני: מזג האוויר בשבת הקרובה מתחנן לסיר חמין לוהט ועשיר, אז למה שלא תכינו אחד בעצמכם? מתכון להכנת חמין בשר עם מגוון קטניות.

תוספות: ניתן להוסיף 3 בטטות קטנות ו-3 ביצים קשות.

• משרים את השעועית האדומה והלבנה למשך לילה בשתי קערות נפרדות מלאות מים עד כיסוי. לכן מתחילים לעבוד על החמין כמה שיותר מוקדם.

• מקלפים את תפוחי האדמה וקוצצים את הבצל.

• מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות. מסירים את הסיר מהאש.

• מניחים בסיר את נתח הבשר, בצד אחד של הבשר מסדרים את תפוחי האדמה בשלמותם ובצד השני מניחים את השעועית, ומוסיפים את ראש השום בשלמותו, לא מקולף.

• מתבלים במלח בנדיבות - שיספיק לבשר, לתפוחי האדמה ולשעועית. פלפל שחור - לפי הטעם וכמון שמוסיף טעם חורפי עמוק. ניתן להפחית בכמות, וכך לקבל ארומה פחות כבדה.

• ממלאים את האורז בשקית הקוקי יחד עם כף שמן, קמצוץ קינמון ומעט מלח, ניתן להוסיף חופן צימוקים ולבסוף 2 כוסות מים. קושרים את השקית בתנועת קיפול, אך לא עד הסוף (הדגמה בווידאו) ומניחים בסיר.

• מוסיפים מים לסיר עד לגובה הבשר, תפוחי האדמה והקטניות. ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.

• לאחר 40 דקות מרגע הבישול, ניתן להוסיף את הביצים והבטטות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

17
זה נראה מצוין!!! אבל למה את לא בוררת את האורז? את משתמשת בשקית של סוגת שרשום עליו יש לברור לפני השימוש! אם כבר חמין, מאכל כל כך יהודי, למה לא לעשות לפי ההלכה היהודית?
חן
16
אני שף ואני גם עוקב אחרי מתכונים שלך ואין ספק יש לך רעיונות ויודעת לבשל יש דברים שלקחתי למלון שבו אני מבשל וקיבלתי המון קומפלימנטים. אבל נהגו בכל התפוצות שאורז בודקים קודם הבישול וכמה סיבות לעניין א. תולעים שיש לא נפוץ אבל יש ב. יש לפעמים שבאורז יש אבנים גם לא נפוץ אבל בתוך אחת ל 5-8 קג' אורז יש ל
משה
15
מה עם לברור את האורז? אולי זה רק פרסומת והאוכל נזרק
ישראל
14
שןם שלם? לא מקלפים אותו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בוזגלו
13
האם מותר להכניס ראש שום מלא לתוך התבשיל? הרי יש לבדוק אותו מתולעים שמתחבאים בין השיניים!!! כמו כן האם האורז בדוק ונקי מתולעים, אין איזכור לכך במתכון, והייתי מצפה שיהיה. רואים בפירוש שהיא פותחת חבילה חדשה!!! חכמים הזהרו בדבריכם!!
עקרת בית
12
לא מצליחה לפתוח את הקובץ הנ״ל
הוידאו לא נפתח
11
מכיוון שישנם ריבוי חילוקי דינים בהשארת תבשיל על האש בשבת טוב ורצוי להקפיד ש"כל" התבשיל יהיה מוכן ומבושל כל צרכו "לפני" שבת ראו שמירת שבת כהלכתה פרק א סעיף עב.
להעיר
תבשיל לבוקר לא צריך שיהיה כל צורכו
משה
10
מה זה לשים אורז בלי ליברור בלי לישטוף ?! בעיה הילכתית חמורה!! תמיד צריך ליברור את כל סוגי הקטניות אפילו אם זה מגיע באריזות משובחות. זו ההלכה ואין להתוכח!!
יעל
9
שכחת לברור את האורז... אבל, חוץ מזה ,זה נראה ממש מעדן לכבוד שבת קודש.
אני
8
שצריך לברור
ויה
7
לא ראיתם זה היה אורז של כי טוב לא צריך ליבדוק דיייייי
דוס
למדתי לקרוא לפני 20 שנה בערך, אבל כוחי עדיין בעיני: זה אורז של סוגת, לא נראה אפילו בוואקום.
אני
6
לא מצליחים לראות את הוידאו באייפון. האם יש פתרון?
ע
אני מצליח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דודו
5
אני חושבת שהיא בררה כי השקית של האורז הית פתוחה עובדה שהיא פתחה והוציאה מדבקה כזו שהיא משמשת לשמוש חוז אז יכול להיות שהיא בררה והכניסה לשקית בחזרה סתם בשביל הסטיל!
מישהי
כל הכבוד
מאיר
4
לכל משגיחי הכשרות והצדיקים אורז חלוט הוא אורז שהשרו אותו במים רותחים ויבשו אותו מחדש. אם יש לו הכשר אין מצב שלא בררו אותו אז להרגע כולם
יוסי
3
אשה חרדית שופכת אורז לתוך שקית בישול בלי לבדוק לפנ כן? בושה וכלימה...
המעוררים
2
אם בררת את האורז ואני בטוח שבררת אבל כול אופן תגידי שזה ברור בשביל שזה יהיה ברור לנו הצופים וגם מפני והייתם נקיים מלפני ה' וישראל
מאיר
1
זה נראה ממש טעים.
אפרת

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות האוכל: