מה אוכלים היום?

מבחן החריפות שלכם: מתכון לצ'ילי קון קרנה

הכירו את ה"קון קרנה" המקסיקני: מתכון להכנת צ'ילי בשר ושעועית ברוטב עגבניות עם עסיסיות חריפה שטעים לצלוח בעזרת פרוסת לחם נדיבה, משולשי נאצו'ס או אורז לבן. מושלם לערב חורפי (מתכונים, אוכל)

שף יוחנן למביאסי | כיכר השבת |
קדרת צ'ילי בשר ושעועית עשירה ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר טחון
  • 800 גרם שימורי עגבניות חתוכות
  • 1/2 1 כוס שעועית אדומה מבושלת
  • 1/2 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
  • 1 בצל
  • 4-3 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי ירוק
  • 2 כפות אבקת צ'ילי
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת צ'ילי בשר ושעועית:

רגע לפני: הכירו את ה"קון קרנה" המקסיקני: מתכון להכנת צ'ילי בשר ושעועית ברוטב עגבניות עם עסיסיות חריפה שטעים לצלוח בעזרת פרוסת לחם נדיבה, משולשי נאצו'ס או אורז לבן. מושלם לערב חורפי.

• מבשלים את השעועית בסיר מלא מים עד להתרככות. הבישול המקדים חוסך זמן בבישול הצ'ילי.

• קוצצים את הבצל ופורסים את השום.

• מחממים מעט שמן בסיר גדול ועמוק ומטגנים בו את הבצל והשום.

• מוסיפים לסיר את הבשר והשעועית ומבשלים עד להשחמה על אש בינונית-גבוהה. מידי פעם מערבבים.

• קוצצים את הפלפל ומוסיפים לסיר, יחד עם שימורי העגבניות ואבקת הצ'ילי. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.

• מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהתבשיל רך.

אופן ההגשה: עם הרבה לחם טרי, אורז לבן או משולשי נאצ'וס (כמו צ'יפס, רק שטוחים ובהירים יותר).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר