לכבוד שבת

מתכון לשבת: עופיון ממולא אורז עם צימוקים ושקדים

מנה אישית מרשימה לשבת וזמנים מיוחדים: מתכון להכנת עופיון ממולא אורז עם צימוקים ושקדים שמעניקים לאורז טעם משודרג • מדריך וידאו שלב אחר שלב עם השפית מורן פינטו (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עופיון ממולא אורז עם צימוקים ושקדים (צילום: יוני זוננשיין)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 עופיון צעיר
  • 1/2 כוס אורז לבן סוגת
  • 1/4 כוס צימוקים
  • 1/4 כוס שקדים
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כף תבלין קארי (אפשרי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנת עופיון ממולא אורז וצימוקים:

רגע לפני: מנה מרשימה לשבת וזמנים מיוחדים. מתכון להכנת עופיון ממולא אורז עם צימוקים ושקדים שמעניקים לאורז טעם משודרג. העופיון הוא עוף צעיר, קטן מהפרגית בשבוע-שבועיים ומתאים מאוד כמנה אישית.

המתכון מיועד למנה אחת של עופיון ממולא.

מבשלים את האורז: שוטפים היטב את גרגרי האורז בתוך מסננת ונותנים לאורז להתייבש. מחממים כף וחצי שמן קנולה בסיר ומטגנים בו את האורז על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכמחצית מהגרגרים מלבינים. מוסיפים 1/3 כוס מים רותחים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במכסה סגור במשך 15 דקות, עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מערבבים את האורז המבושל בקערה יחד עם השקדים, הצימוקים והשמן. מתבלים בקארי, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

• ממלאים את חלל הבטן של העופיון בתערובת האורז. את שאר האורז מכניסים לשקית קוקי.

• קושרים את רגלי העופיון בגומייה או חוט עמיד לחום, ומצפים היטב את העופיון בדבש.

• מכניסים את העוף לשקית הקוקי עם שאר תערובת האורז, ומניחים את השקית בתבנית פיירקס.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך שעה, עד להשחמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר