מתכון לגאלט במילוי דלעת - מאפה כפרי עם ירקות

הוא נשמע מתנשא, אך למעשה מדובר בהפך הגמור. הגאלט הוא הגרסה הפשוטה והמעוצבת פחות של הצרפתים לפאי המדויק. מתכון לגאלט במילוי דלעת צלויה. כי למה סתם להסתבך? (מתכונים, אוכל)

גאלט במילוי דלעת או: מאפה כפרי עם ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • לבצק הגאלט:
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 170 גרם חמאה קרה
  • כוס מים קרים עם קוביות קרח
  • למלית הגאלט:
  • 1 ק"ג דלעת או דלורית
  • 1 כף שמן זית
  • 7 גרם חמאה (1/2 כף)
  • 1 שן שום
  • 1 בצל קטן
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קוביות גבינת פטה

אופן הכנת גאלט דלעת צלויה:

רגע לפני: הוא נשמע מתנשא, אך למעשה מדובר בהפך הגמור. הגאלט הוא הגרסה הפשוטה והמעוצבת פחות לאחיו הפאי. מתכון לגאלט עם דלעת צלויה. כי למה סתם להסתבך? מאפה כפרי טעים וקל הכנה מהמטבח הצרפתי שנהדר כארוחת בראנץ' עם קצת השקעה.

הכנת בסיס הגאלט:
• מנפים את הקמח לקערה גדולה ומוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.

• חותכים לקוביות את החמאה ומוסיפים לקערת הקמח. בעזרת סכין, מאחדים את החמאה עם החומרים היבשים, ותוך כדי מוסיפים בהדרגה 7 כפות מהמים הקרים, עד שהחמאה מתפוררת לחתיכות קטנות.

• מעבדים ביד בעדינות עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדור ומשטחים אותו למעין דיסק שטוח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

הכנת מלית הגאלט:
• מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקלפים ופורסים לפרוסות דקות את הדלעת.

• מסדרים את פרוסות הדלעת בתבנית ומזלפים מעל שמן זית. מתבלים במלח ופלפל שחור ומכניסים לאפייה למשך 3- דקות, עד להתרככות.

• חותכים לטבעות את הבצל וכותשים את השום.

• מחממים במחבת 1/2 כף חמאה, ומטגנים את טבעות הבצל על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 3-4 דקות, עד שהשום מעלה ריח. מתבלים במלח ופלפל שחור.

• מערבבים את פרוסות הדלעת עם הבצל, ומניחים בצד. ניתן לשמור את המלית בקירור במשך יום.

רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקמחים משטח עבודה, ועליו מרדדים את הבצק לעלה גדול. מניחים במרכז הבצק את פרוסות הדלעת ומשאירים שוליים רחבות. מפזרים מעל קוביות גבינת פטה.

• מקפלים את שולי הבצק על המילוי, ומברישים אותם בביצה טרופה מעורבבת בכף מים.

• מכניסים לאפייה למשך 40 דקות, עד שפני הגאלט זהובים.

• ממתינים שהגאלט יצטנן ויתייצב לפחות 10 דקות לפני שפורסים אותו, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר