מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות הודו ושעועית ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות ושעועית ברוטב עגבניות. בניגוד לקציצות מטוגנות, כאן הקציצות מתבשלות היטב ברוטב אדום עסיסי עם שעועית. מנה חורפית מושלמת לאוהבי האוכל הטוב (מתכונים, אוכל)

שף יוחנן למביאסי | כיכר השבת |
קציצות הודו ושעועית ברוטב עגבניות (צילום: שלומי כהן)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • לקציצות:
  • 750 גרם הודו טחון
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס בצל טחון
  • 2-3 שיניים שום כתושות
  • 1 כפית בזיליקום קצוצה
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1/2 כפית מלח
  • לרוטב:
  • 3/4 כוס בצל קצוץ
  • 5 שיני שום כתושות
  • 800 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך לילה
  • 1 כפית בזיליקום
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
  • 1 עלה דפנה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית שמן זית

אופן הכנת קציצות ושעועית ברוטב:

1. מערבבים יחד בקערה את כל המרכיבים לקציצות, ומניחים בצד.

2. מחממים במחבת גדולה על אש בינונית את השמן, מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתרכך.

3. מעבירים את הבצל המטוגן לסיר לבישול איטי, ומוסיפים לסיר את שאר מרכיבי הרוטב.

4. יוצרים קציצות מכמות של 2 כפות מהתערובת, ומניחים בזהירות את הקציצות על הרוטב. מערבבים קלות, שהרוטב יכסה היטב את הקציצות.

5. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למשך 6-8 שעות, או על חום גבוה במשך 4-6 שעות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר