מה אוכלים היום?

מתכון ללחמניות ממולאות בגבינה בולגרית וסלרי

לא תוכלו לסרב להן: הלחמניות עשויות מרכיבים זמינים ובלתי יומרניים שמכסים לכם ארוחה שלמה - כי המילוי כבר בתוך הלחם. טעימות לארוחת בוקר, צהריים וערב, בכל מקום ובכל זמן. תיהנו (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
המילוי כבר בפנים. לחמניות ממולאות בגבינה וסלרי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 שקית שמרים טריים
  • 2/3 כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1/2 1 כוסות מים
  • למילוי:
  • 6 ענפי סלרי - ללא החלק הלבן
  • 250 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • חופן צנוברים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה - למריחה

אופן הכנת לחמניות ממולאות:

מתכון ל-15 לחמניות

• במיקסר עם וו לישה, או ידנית, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי) עם השמרים, מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים - עד 1/2 1 כוסות - ולבסוף את המלח.

• לשים היטב עד לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה ומניפים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגודל שווה, מכסים את הכדורים ומניחים להתפחה חוזרת במשך 20 דקות.

הכנת המלית: קוצצים את הסלרי, ומערבבים בקערה יחד עם הגבינה המגורדת וחופן הצנוברים, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• משמנים קלות משטח עבודה, חופרים באצבעות חור במרכז כל כדור, מניחים בפנים מהמלית וסוגרים לכדור עגול ויפה.

• מסדרים את הכדורים בתבנית, מברישים בביצה טרופה, ניתן לפזר מעל מעט שומשום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב שחום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר