מה אוכלים היום?

מתכון למאפה בצק עלים עם גבינות עגבניות ובזיליקום

אותו קונספט של פיצה, רק בלי התעסקות עם בצק. מתכון למאפה בצק עלים עם גבינות עגבניות ובזיליקום - ותעשו טובה לבלוטות הטעם שלכם, והשיגו בזיליקום טרי. ארוחה קלילה לכל שעה ביום תוך פחות משעה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 גיליון בצק עלים (400 גרם), מופשר אבל קר
  • 4 כפות גבינת שמנת או גבינה לאפייה
  • 1 שם שום
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (או גבינה קשה אחרת)
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 4 עגבניות בינוניות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת מאפה גבינה עם עגבניות ובזיליקום:

רגע לפני: אמנם המתכון כולל עגבניות, אך ניתן לגוון ולהחליף אותן או חצי מהכמות בקישואים, זיתים פטריות ופלפלים.

1. פורסים דק את העגבניות, מניחים על נייר סופג ומכסים בנייר סופג, לניקוז מנוזלים, במשך 15-20 דקות.

2. כותשים את השום ומערבבים היטב בקערה קטנה יחד עם הגבינות - חוץ מהמוצרלה, החרדל והבזיליקום הקצוץ.

3. על משטח מקומח קלות, מרדדים את בצק העלים למלבן בגודל 30X35 ס"מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
דוקרים במזלג את מרכז הבצק, כדי למנוע ממנו לעלות באפייה, ושומרים על שוליים של 2 ס"מ.

4. מורחים את תערובת הגבינות באופן שווה על הבצק, ומפזרים מעל את גבינת המוצרלה.

5. מסדרים מעל את פרוסות העגבניות, ומתבלים במלח ופלפל שחור.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 20-25 דקות, עד שהשוליים מזהיבים, הגבינה נמסה והעגבניות אפויות.

7. מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים חמים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר