מה אוכלים היום?

מתכון לסלט עוף תאילנדי עם רוטב בוטנים פיקנטי

העוף של אתמול לא חייב להרקיב, הפכו אותו לארוחה טעימה שמכינים במהירות. מתכון לסלט עוף תאילנדי מרענן עם אטריות ורוטב בוטנים פיקנטי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 כפות אטריות ביצים מבושלות
  • 4 כוסות חסה קרועה לחתיכות
  • 3 צנוניות
  • 1 גזר
  • 1 נתח חזה עוף בגריל שנותר במקרר*
  • 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה גס
  • 3 כפות בוטנים קלויים
  • לרוטב:
  • 2/3 כוס חמאת בוטנים טבעית (אפשר להפחית לכף אחת)
  • 1/4 כוס דבש (אפשר להפחית לכפית אחת)
  • 2 כפות רוטב סויה (אפשר להפחית לכפית אחת)
  • מיץ מלימון אחד (אפשר להפחית ל-2 כפיות)
  • קמצוץ צ'ילי מיובש גרוס
  • מים חמים

אופן הכנת סלט עוף פיקנטי:

*אין לכם שאריות חזה עוף במקרר? כך תכינו אותו במהירות: פורסים דק נתח חזה עוף, מורחים בשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מחממים מחבת פסים על אש בינונית-גבוהה וצורבים את העוף במשך 2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מוציאים לכלי נפרד.

1. הכנת הירקות: פורסים לעיגולים דקים את הצנוניות ואת הגזר לרצועות ארוכות ודקות.

2. מחלקים את הירקות, האטריות, הבוטנים והעוף בין שתי קערות הגשה גדולות.

3. הכנת הרוטב: בכלי נפרד, מערבבים את חמאת הבוטנים, הדבש, רוטב הסויה, מיץ הלימון והצ'ילי הגרוס, ובהדרגה מטפטפים פנימה מעט מים חמים, עד לרמת הדלילות הרצויה.

4. מזלפים את הרוטב בנדיבות על קערות הסלט ואוכלים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר