סעודה חגיגית עם השפית

מתכון לקיש ארבעה בצלים ופסטרמה מעושנת

מתכון לקיש ארבעה בצלים ופסטרמה מעושנת - הבצק הכי קל בעולם ומילוי פשוט גאוני שהופכים את הקיש הזה לתוספת מושלמת לשולחן החג בראש השנה (מתכונים לחג, שיווקי)

קיש ארבעה בצלים ופסטרמה מעושנת (צילום: בלו בנד)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • לבצק:
  • 1 כוס קמח
  • מלח
  • 100 גרם מרגרינה בלו בנד
  • 1/4 כוס מי קרח
  • למלית:
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים גס
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים גס
  • 4 ענפי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 כרישה, פרוסה
  • 3 כפות שמן
  • 3 ביצים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור
  • 200 גרם פסטרמה, חתוכה לקוביות

אופן הכנת קיש ארבעה בצלים ופסטרמה מעושנת:

הכנת הבצק:

1. במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבצק, ומעבדים לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

2. מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ ומרפדים עם הבצק תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ, כולל הדפנות.

הכנת המלית:

3. מחממים במחבת את השמן, מטגנים קלות את הפסטרמה להדגשת ריח העישון ומוציאים לקערה.

4. לאותה מחבת מוסיפים את הבצלים הקצוצים ואת הכרישה ומטגנים להזהבה קלה. מחזירים את הפסטרמה ומתבלים.

5. טורפים את הביצים לקבלת בלילה אחידה ומוסיפים את תערובת הבצלים והפסטרמה. בוחשים לאיחוד.

הרכבת הקיש:

6. יוצקים את המלית לתבנית המרופדת בבצק, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. מגישים חם.

>> למגוון ענק של מתכונים לראש השנה - סלטים, מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, מאפים וקינוחים

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר