חורף בריא

מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם גבינות, ערמונים ופטריות

כלומר, קוביות נימוחות של תפוחי אדמה עם פטריות וערמונים לעיסים וגבינה נוטפת שמאחדת את הכל. מערבבים בתבנית - ולתנור. כמה פשוט, ככה טעים (מתכונים, שיווקי)

תפוחי אדמה אפויים עם גבינות, ערמונים ופטריות (צילום: אפיק גבאי)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה אדמה גדולים
  • 1 שקית ערמונים קלופים בוואקום
  • 2 פטריות פורטבלו גדולות, חתוכות לקוביות
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 9%
  • 100 גרם גבינת פקורינו \ פרמזן מגוררת
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

אופן הכנת תפוחי אדמה אפויים עם גבינות, ערמונים ופטריות:

1. מבשלים את תפוחי אדמה בסיר מלא מים עד לריכוך. מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.

2. בקערה, מניחים את קוביות תפוחי האדמה, הערמונים והתבלינים.

3. מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה, ומטגנים הפטריות והבצל כ-5 דקות. מוסיפים את השמנת, מבשלים יחד 2 דקות מערבבים ויוצקים את תכולת המחבת לקערה. מוסיפים 50 גרם גבינה מגוררת ומערבבים.

4. משמנים תבנית חרס מתכת ומעבירים אליה את תכולת הקערה. מפזרים מעל את יתרת הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב יפה.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר