פסח עם השפית

מתכון לפילה נסיכת הנילוס ברוטב אדום של מורן פינטו

מנה ראשונה עסיסית וטעימה לשולחן החג, שופעת עגבניות ומתובלת בכוסברה טרייה. מנה שנאמנה לטעמים המקוריים של המרכיבים, ללא "מיקור חוץ" של טעם בעזרת תבלינים (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
נסיכה באדום (צילום: הני הרשלר)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם פילה נסיכת הנילוס ללא שומן
  • 2 עגבניות בשלות, פרוסות
  • 15 עגבניות שרי
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • שמן זית
  • חופן נדיב של עלי כוסברה
  • 1 כפית שטוחה כמון (לא חובה)

אופן הכנת פילה נסיכת הנילוס אפוי ברוטב אדום:

1. בסיר רחב, מחממים שמן זית. כשהשמן חם, מניחים עליו את פרוסות העגבניות, ומפזרים סביב את עגבניות השרי בשלמותן. נותנים לעגבניות להוציא מעט את המיצים, ומדי פעם מנערים את הסיר.

3. מניחים את הדג בשלמותו על העגבניות, מורחים על חלקו העליון את רסק העגבניות, מזלפים שמן זית, מפזרים את עלי הכוסברה ומתבלים במלח.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.

>> מתכון לגלילות דג סול במילוי ירקות אפויים ברוטב לימון

>> למגוון מתכונים נוספים כשרים לפסח

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר