מה אוכלים היום?

מתכון ללזניה תפוחי אדמה ותרד ברוטב שמנת

מורן פינטו מחליפה את הפסטה בפחמימה בריאה יותר ויוצרת מאפה מרשים וטעים שלגיטימי לגמרי להגיש אותו בארוחת ערב משפחתית רגילה: מתכון ללזניה תפוחי אדמה ותרד ברוטב שמנת (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לזניה תפוחי אדמה ותרד ברוטב שמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק לעובי 0.5 ס"מ
  • 3 חבילות עלי תרד או עלי בייבי תרד, קצוצים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס חלב
  • פרמזן מפוררת (אופציונלי)

אופן הכנת לזניה תפוחי אדמה ותרד ברוטב שמנת:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. בסיר, ממיסים את החמאה ומטגנים בה את השום במשך דקה אחת בלבד. מוסיפים את השמנת והחלב, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים יחד במשך 6-7 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מסמיך.

3. מרפדים תבנית פיירקס בחצי מכמות עלי התרד הקצוצים, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומסדרים מעל מחצית מכמות תפוחי האדמה.

4. יוצקים מחצית מכמות רוטב השמנת על תפוחי האדמה, מסדרים מעל את המחצית השנייה של עלי התרד ולבסוף שכבה של תפוחי האדמה הנותרים.

5. יוצקים על הכל את המחצית השנייה של רוטב השמנת, מפזרים מעל בנדיבות פרמזן מפוררת ואופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות. מגישים חם עם פרמזן מפוררת מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר