לחמם ולהגיש

מתכון לעוף וירקות אפויים בתבנית אחת

תכינו היום ואתם מסודרים עם ארוחת צהריים בריאה וטעימה לכל יום בשבוע של עוף וירקות אפויים בתבנית אחת - רק לחמם ולהגיש? מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 בטטה, לא מקולפת, חתוכה לקוביות
  • 250 גרם כרוב ניצנים, חצויים
  • 1 גזר, חתוך לחצאי עיגולים
  • 1/2 ראש ברוקולי, מופרד לפרחים
  • 2 נתחי חזה עוף במשקל כולל של 750 גרם
  • שמן זית
  • 2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
  • 2 כפות תימין טרי קצוץ
  • 4 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עוף וירקות בתנור - 4 דרכים:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

2. מסדרים את הירקות בארבע פינות התבנית, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור, ומחצית מכמות הרוזמרין, התימין והשום הכתוש.

3. מקפלים לשניים נייר אפייה, ופותחים. מעסים את שני הצדדים של נתחי העוף בשמן זית, ומתבלים במלח, פלפל שחור והמחצית הנותרת של הרוזמרין, התימין והשום, ומניחים אותם על צד אחד של נייר האפייה, את הצד השני מקפלים על העופות ומהדקים את הקצוות. מניחים את "החבילה" במרכז התבנית, כך שהירקות יקיפו את העופות.

4. אופים במשך 25-30 דקות עד שהעוף אפוי היטב והירקות רכים מספיק.

5. חותכים את העופות לרצועות רחבות, ומחלקים אותן בין 4 קופסאות אטומות. מניחים כל ירק בקופסה נפרדת, ממתינים שהמזון יתקרר. אוטמים היטב ומעבירים למקרר למשך עד 4 ימים.

בכל יום שולפים קופסה אחרת, מוסיפים אורז חום וסלט ירקות רענן ונהנים מארוחת צהריים בריאה ומשביעה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר