שניצל עוף אפוי בציפוי פירורי לחם ושום - הדרך המושלמת להפוך את השניצל לבלתי משעמם
שניצל עוף אפוי בציפוי פירורי לחם ושום (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פירורי לחם פנקו
  • 1 כף אבקת שום
  • 2 חזות עוף שלמים (פרפר), מחולקים לשניים, כך שיתקבלו 4 נתחי שניצל
  • 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף משומן.

2. בצלחת בינונית רדודה, מערבבים את הקמח, המלח והפפריקה. בצלחת רדודה נוספת, טורפים את הביצה עם כוס מים. בצלחת שלישית, מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת השום.

3. עובדים על שניצל אחד בכל פעם. מצפים את נתח העוף בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי הלחם - ומעבירים לתבנית האפייה.

4. מברישים כל שניצל במרגרינה המומסת, ואופים במשך 40-45 דקות, עד שהשניצלים שחומים-זהובים.