מה אוכלים היום?

מתכון לסלט ניסואז עם סלמון חם

במקור, הסלט הצרפתי הנפלא הזה מורכב מירקות, ביצים, תפוחי אדמה, וטונה, אך כאן היא הוחלפה בסלמון בשרני חם שהופך את הסלט לבראנץ' חורפי מושלם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4-6 ביצים
  • 450 גרם תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לחצאים או לרבעים
  • צרור אספרגוס או שעועית ירוקה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 450 גרם פילה סלמון
  • עלי חסה, שטופים ומיובשים
  • 3 עגבניות בינוניות, חתוכות לפלחים

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף שאלוט קצוץ או בצל סגול קצוץ
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות עלי בזיליקום טרי קצוצים
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף צלפים
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית סוכר או דבש
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.

2. בסיר קטן, מכסים את הביצים לחלוטין במים קרים, ומביאים לרתיחה. ברגע שהמים רותחים, מסירים מהאש, ממתינים 5 דקות ומעבירים את הביצים מיד לקערה של מי קרח, מה שיעצור את תהליך הבישול שלהן ויביא אותן למידת הכנה מדויקת.
3. בסיר נפרד, מכסים במים את תפוחי האדמה ומרתיחים אותם את שהם מתרככים. מסירים מהאש.

4. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את האספרגוס או השעועית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים קלות, עד שהם נעשים פריכים מעט. מסירים מהאש.

5. במקביל, מתבלים את הסלמון במלח ופלפל שחור. מחממים 1 כף שמן זית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הסלמון ומטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את המחבת ומבשלים עד שהסלמון רך ומוכן. מסירים מהאש.

הרכבת הסלט:
6. מרפדים קערת הגשה גדולה ושטוחה בעלי החסה, מסדרים מעל את פלחי העגבניות, תפוחי האדמה, האספרגוס / השעועית, הביצים - חתוכות לחצאים ומעל הכל מניחים את הסלמון. מזלפים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר