לכבוד שבת

מתכון לסלט כרוב עם שקדים קלויים ושומשום

סלט נהדר וקליל לשולחן השבת: רצועות כרוב עם שקדים קלויים ושומשום. מכינים מראש את הרכיבים, ומרכיבים את הסלט סמוך להגשה. טעים גם לאחר כמה ימים במקרר (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט רצועות כרוב עם שקדים קלויים ושומשום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש כרוב
  • צרור בצל ירוק
  • 50 גרם שקדים פרוסים
  • 1/4 כוס שומשום
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות חומץ בן יין
  • 3 כפיות סוכר
  • קורטוב מלח

אופן הכנת סלט כרוב פיקנטי:

רגע לפני: מתכון לסלט נהדר וקליל לשולחן השבת: רצועות כרוב עם שקדים קלויים ושומשום. מכינים מראש את הרכיבים, ומרכיבים את הסלט סמוך להגשה. טעים גם לאחר כמה ימים במקרר. אגב, הסלט מעולה כתוספת למנה העיקרית ביום חול או כנשנוש קליל בין הארוחות.

• פורסים לרצועות דקות את הכרוב ומניחים בקערה.

• חותכים לטבעות את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה.

• מחממים מחבת יבשה, ללא שמן, על אש בינונית, וקולים בה את השקדים הפרוסים עד להשחמה.

• מערבבים היטב בכלי את שמן הזית, החומץ, הסוכר והמלח, ויוצקים על הסלט.

• לפני ההגשה, מפזרים מעל את השומשום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר